Sneller groen licht voor de fietser; nieuwe stap in Talking Traffic - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Sneller groen licht voor de fietser; nieuwe stap in Talking Traffic

22 jun, 08:00 Verkeer en vervoer
Michiel Ton.com
Wethouder Vos en Gedeputeerde Schaddelee hebben dankzij de app groen licht bij het oversteken van deze kruising in Leusden.
Wethouder Vos en Gedeputeerde Schaddelee hebben dankzij de app groen licht bij het oversteken van deze kruising in Leusden.

REGIO In de hele provincie Utrecht, dus ook in onze regio, kunnen fietsers sinds deze maand gebruik maken van Schwung, een systeem waarbij de fietsers sneller groen licht krijgt. Het is een van de vele mogelijkheden van Talking Traffic, waarvan we veel gaan horen de komende jaren.

door Agnes Corbeij

Schwung is vergelijkbaar met het systeem dat we kennen van de bus. De bus komt aanrijden bij een verkeerslicht, dat ‘voelt’ het stoplicht en die springt op groen. Dit kan nu dus ook voor fietsers, als zij de app op hun telefoon aanzetten en daarin aangeven welke route ze gaan rijden. De provincie omschrijft het als een virtuele drukknop, die je niet bij het verkeerslicht pas indrukt maar die de app op afstand al voor je ‘indrukt’ zo..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Onderwijs Eeuwfeest Revius Wijk: docent Paul Versteegen
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Het verhaal achter de omschakeling van reguliere varkenshouderij naar biologisch in Bunnik: een flinke stap
PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer meldingen van sloopplant Japanse duizendknoop
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond De beste appels worden in deze tijd van het jaar gekozen door de fruitteler
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Debuut schrijversduo Sophie Wester: Moordende hitte
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Sneller groen licht voor de fietser; nieuwe stap in Talking Traffic