Wethouder Hans Buijtelaar en Yves Coster (LOK) nemen een kijkje bij Mike Valkenhoff (Hendrikse Wegenbouw).
Wethouder Hans Buijtelaar en Yves Coster (LOK) nemen een kijkje bij Mike Valkenhoff (Hendrikse Wegenbouw). Ali van Vemde

De Zandweg is weer open voor verkeer

25 maart 2024 om 11:50 Verkeer en vervoer

WIJK BIJ DUURSTEDE De winkeliers in de binnenstad zijn blij dat het eerste deel van de ingrijpende reconstructie van de Zandweg er op zit. Deze fase is afgerond en afgelopen vrijdag is de Zandweg weer open gegaan voor verkeer, een week eerder dan gepland. Voor de winkeliers, die bang waren voor omzetverlies, is het meegevallen. Het blijkt dat het winkelend publiek trouw de winkels bleef bezoeken.

Mike Valkenhoff van Hendrikse Wegenbouw is tevreden over de voortgang van de werkzaamheden. „We hebben deze werkzaamheden een week eerder kunnen afronden, dat is goed voor de bereikbaarheid van de binnenstad. Om iedereen zo goed mogelijk op de hoogte te houden is er de bouwapp. Deze wordt up to date gehouden en zo kan iedereen het project volgen.”

Ook de voorzitter van de LOK (Lokale Ondernemers Kern), Yves Coster is tevreden. „We wisten dat het iets rustiger zou zijn tijdens de werkzaamheden, maar gelukkig is de overlast beperkt gebleven.” Ook Egon Nieskens van de Readshop is niet ontevreden. „Misschien is het voor ons anders en hebben de ondernemers in de binnenstad meer last ondervonden, maar we mogen niet mopperen. Zeker als het er voor zorgt dat de Zandweg straks veiliger wordt.”

Het project ligt keurig op schema en ook financieel loopt het zoals verwacht. Op 25 maart, een week eerder dan gepland, gaan de werkzaamheden door op de Steenstraat en wordt hier een nieuwe regenwaterrioolleiding aangebracht. Nu is het werkvak uitgebreid naar de Crookewitstraat. Voor bezoekers van supermarkt AH betekent dit dat de parkeergarage tijdelijk niet te bereiken is vanaf de Steenstraat. De stratenmakers gaan door met hun werkzaamheden bij de t-splitsing Zandweg-Steenstraat.

Op de hoogte blijven van de werkzaamheden, scan dan de QR-code voor de bouwapp.

Volg de werkzaamheden
advertentie
advertentie