Het protestantse pastoresteam met v.l.n.r. Jan Offringa (predikant), Lydia Roosendaal (kerkelijk jeugdwerker) en Rik Willemsen (predikant-in-opleiding)
Het protestantse pastoresteam met v.l.n.r. Jan Offringa (predikant), Lydia Roosendaal (kerkelijk jeugdwerker) en Rik Willemsen (predikant-in-opleiding) Marieke Brongers

Team protestantse pastores versterkt

6 oktober 2019 om 10:12 Religie

WIJK BIJ DUURSTEDE In de maand september zijn in de Protestantse gemeente te Wijk bij Duurstede twee mensen gepresenteerd die het kerkenwerk komen versterken. Lydia Roosendaal uit Gouda is aangesteld als kerkelijk werker voor de jeugd. En predikant-in-opleiding Rik Willemsen uit Amersfoort komt tot november 2020 stage lopen bij dominee Jan Offringa. Met deze versterking krijgt de protestantse gemeente meer mogelijkheden om in te spelen op de toenemende vraag bij jong en oud naar zingeving, zowel in eigen kring als buiten de kerkmuren. Haar streven is volop kerk in de stad te zijn.

Lydia Roosendaal heeft her en der in den lande rijke ervaring opgedaan in het kerkenwerk, ook op provinciaal en landelijk niveau. Zij gaat met name met de Jeugdraad van de protestantse gemeente aan de slag om behoeften te verkennen en nieuwe plannen te smeden. Naast zijn werk studeert Rik Willemsen in deeltijd theologie aan de PThU te Amsterdam. Daar heeft hij zich gespecialiseerd in het Nieuwe Testament. Samen met Jan Offringa geeft hij deze maand in de Open Hof een drukbezochte cursus over de ‘comeback van Paulus’. Eerder organiseerde hij al gesprek over ‘zin in ouderdom’ met enkele gemeenteleden.

advertentie
advertentie