Recreatiepark Kooten
Recreatiepark Kooten Ali van Vemde

Wonen op Recreatiepark Kooten binnenkort niet meer mogelijk

3 maart 2020 om 17:09 Recreatie

WIJK BIJ DUURSTEDE Het college van burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede trekt het gedoogbeleid voor tijdelijke bewoning op 1 april 2020 in. Hierdoor is het niet mogelijk dat er in Cothen elk jaar iemand anders met een gedoogbeschikking voor één jaar op Recreatiepark Kooten gaat wonen. Permanente bewoning is namelijk niet toegestaan. Dit is het enige recreatiepark binnen de gemeente Wijk bij Duurstede. Officieel heet het beleid: 'beleid tijdelijke gedoogbeschikking bewoning recreatieverblijf voor overbruggingshuisvesting'.

Om gebruik te maken van de gedoogregeling, kunnen de parkbewoners nu nog een gedoogbeschikking bij de gemeente aanvragen. Zij hebben hierover een brief gekregen. Vanaf 1 april kan dat dus niet meer. De gemeente behandelt alle aanvragen die vóór 1 april 2020 zijn ontvangen. Voldoen de bewoners aan de voorwaarden voor een gedoogbeschikking en is het chalet brandveilig? Dan gaat de gedoogbeschikking op 15 april 2020 in. Na het jaar mogen mensen niet meer op Recreatiepark Kooten wonen. 

Met een gedoogbeschikking mag men maximaal één jaar op het recreatiepark wonen. Dit jaar is ter overbrugging naar een andere woning. De bewoners hebben dan dus één jaar de tijd om een andere woning te vinden. Na het gedoogjaar (uiterlijk 15 april 2021) mag niemand meer op het recreatiepark wonen. De gemeente gaat hierop handhaven.

Om een gedoogbeschikking te krijgen, moet het chalet brandveilig zijn. De brandveiligheid van de recreatiewoningen is erg belangrijk. In oktober 2019 heeft iedereen een brief ontvangen, waarin staat of het chalet brandveilig is. Zijn er vragen over de brandveiligheid van een chalet, kan men bellen met de gemeente via telefoonnummer (0343) 595595. 

Voldoet het chalet niet aan de brandveiligheidseisen?  Dan heeft men nog tot 1 april 2020 om het chalet brandveilig te maken. In de brief van oktober staat of het chalet wel of niet brandveilig is. Zo nee, dan staat in de brief wat er precies niet aan de brandveiligheidseisen voldoet. Op woensdag 1 april 2020 komt iemand van de Veiligheidsregio Utrecht de chalets beoordelen. Voldoet het chalet op 1 april 2020 niet aan de brandveiligheidseisen? Dan kan men geen gedoogbeschikking krijgen.

advertentie
advertentie