Frits van der Leije en Jos Soons gaan rond met taart (28 november 2023)
Frits van der Leije en Jos Soons gaan rond met taart (28 november 2023) Dieter de Vroomen

Taart omdat renovatie Zandweg, ondanks financiële tegenslag, overeind blijft

30 november 2023 om 16:16 Politiek Tips van de redactie

WIJK BIJ DUURSTEDE Vanwege een tegenvaller van 330.000 euro in de aanbesteding van het project Zandweg, vraagt wethouder Buijtelaar de gemeenteraad om 185.000  euro extra - en hij krijgt dat ook. Daarom volgde dit keer geen lang kritisch betoog van inspreker Hennie Olthof, zo grapte Olthof zelf, maar waren er complimenten aan het adres van de gemeente: ,,Ik heb een ongebruikelijke boodschap, na 9 jaar is er reden voor een feestje. We hebben taart, met een kers erop.”

door Kuun Jenniskens

Tijdens de Voorbespreking van de gemeenteraad was er voor alle aanwezigen taart, een traktatie van de initiatiefnemers van het project Zandweg - naast Hennie Olthof zijn dat Frits van der Leije en Jos Soons die er veel werk en creativiteit in hebben gestoken.

Het voorstel voor extra krediet gaat als hamerstuk naar de raad van 12 december. Dat was niet direct vanzelfsprekend, want de Zandweg bleek in de aanbesteding 330.000 euro duurder uit te pakken. Eerder was er 3,5 miljoen euro voor vrijgemaakt. Wethouder Buijtelaar hierover: ,,Sinds we in het najaar van 2021 hier een besluit over hebben genomen, zijn de prijzen door het dak gegaan.” 

Prijzen zijn door het dak gegaan

Het college besloot echter het project niet verder uit te kleden en geen onderdelen te schrappen om zo wat geld te besparen. Dat zou ten koste kunnen gaan van de verkeersveiligheid en het gelopen traject met inwoners en ondernemers schaden. Dus de kers blijft op de taart. Buijtelaar: ,,Schrappen van onderdelen geeft geen pas gezien het lange participatietraject waar zoveel mensen bij betrokken zijn.”

Het idee is nog steeds om in januari 2024 van start te gaan. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie