Pim van den Berg (D66) wordt informateur HDSR
Pim van den Berg (D66) wordt informateur HDSR Water Natuurlijk

Waterschap HDSR krijgt Pim van den Berg als informateur

20 maart 2023 om 18:47 Politiek

REGIO Als grootste partij neemt Water Natuurlijk (6 zetels) na de verkiezingen van 15 maart het voortouw bij het vormen van een nieuw college. Na overleg met de andere partijen die deel uit gaan maken van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR), schuift Water Natuurlijk Pim van den Berg naar voren om als informateur de eerste stappen van het proces van collegevorming te begeleiden.Water Natuurlijk lijsttrekker Els Otterman: ,,Wij willen recht doen aan de verkiezingsuitslag. Uiteraard zullen we gaan voor de voor ons belangrijke thema’s; we gaan groen doen! Maar we staan open voor samenwerking met alle partijen die ook verantwoordelijkheid willen dragen voor de grote maatschappelijke vraagstukken van onze tijd.”

DUIDINGSDEBAT

Op 23 maart vanaf 19.30 uur wordt in het kantoor van HDSR een duidingsdebat gehouden waarbij Pim van den Berg ook aanwezig is. De opdracht voor de collegevorming zal die avond worden verleend. Vervolgens zal Van den Berg met alle partijen het gesprek aangaan in een informatieronde. Otterman: ,,We streven ernaar de informateur op woensdagavond 12 april in een extra vergadering van het algemeen bestuur verslag uit kan brengen wat de verkenning heeft opgeleverd. Maar als er meer tijd nodig is, dan nemen we meer tijd.


D66’er Pim van den Berg is voormalig gedeputeerde in de provincie Utrecht (2015-2019) en tevens oud-wethouder van Amersfoort. Els Otterman: ,,Water Natuurlijk is een onafhankelijke waterschapspartij en opgericht door diverse groene organisaties. We worden gesteund door GroenLinks, D66 en Volt. We zijn blij dat Pim van den Berg bereid is aan de slag te gaan. Hij heeft veel ervaring in het openbaar bestuur en kent de waterschapswereld goed, onder meer door zijn ervaring als interim-manager van het waterschap Rijn en IJssel.”


Els Otterman, lijsttrekker en hoogheemraad bij HDSR voor Water Natuurlijk - Remke Spijkers

Kuun Jenniskens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie