Henk Vreeswijk ontvangt bloemen van burgemeester Iris Meerts
Henk Vreeswijk ontvangt bloemen van burgemeester Iris Meerts Brenda Bouwhuis - griffie Wijk bij Duurstede

Nieuwe Wijkse wethouder geïnstalleerd: Henk Vreeswijk

14 september 2021 om 22:33 Politiek

WIJK BIJ DUURSTEDE Tijdens de raadsvergadering van 14 september is de opvolger van wethouder Marchal geïnstalleerd. Het gaat om de in Dodewaard woonachtige Henk Vreeswijk (62 jaar). Burgemeester Iris Meerts nam hem de gelofte af.

door Kuun Jenniskens

Henk Vreeswijk stelde zichzelf voor  als iemand die gedreven is, loyaal, vriendelijk en enthousiast. ,,Ik ben een mensenmens en breng graag mensen bij elkaar. Ik wil midden tussen de inwoners staan, ook hier in Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede - waar ik al veel met mijn vrouw heb gewandeld. Ik sta samen voor al onze inwoners. Ik zal hier veel zijn.”

De gemeenteraad heeft Vreeswijk toestemming gegeven om in Dodewaard te blijven wonen.

Vreeswijk is 37 jaar getrouwd met Dora. Samen hebben zij drie zonen en twee kleinkinderen. Henk Vreeswijk komt uit het basisonderwijs, waar hij 20 jaar werkte. In Dodewaard was hij 12 jaar fractievoorzitter namens RPF en SGP. Na een gemeentelijke herindeling werd hij gedurende 6,5 wethouder en daarna nog 8 jaar wethouder in Scherpenzeel. ,,In die tijd heb ik veel portefeuilles gehad - behalve sport. Dat past bij mijn persoon, ook hier heb ik geen sport onder mijn hoede.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie