Afbeelding
Provincie Utrecht

Commissaris: ,,Samen met de agrarische sector het tij keren"

10 januari 2020 om 07:30 Politiek

UTRECHT Commissaris Oosters hield op woensdag 8 januari, in de foyer van het Huis voor de provincie, zijn nieuwjaarstoespraak 2020. Volgens de commissaris leven wij in een tijd van ongekende mogelijkheden. Dat leidt tot grote verwachtingen over wat komen gaat. Er is dus veel om naar uit te kijken in het nieuwe jaar. Veel om waar te maken, met elkaar.

De provincie Utrecht is de op één na economisch meest competitieve regio van Europa. Dat brengt welvaart en voorspoed, maar ook druk op de ruimte, drukte in het verkeer en schaarste aan woningen. De maatschappelijke vraagstukken waarvoor we staan, zijn groot en kunnen alleen gezamenlijk, eensgezind en initiatiefrijk worden opgelost. Als kaderstellende en verbindende overheid laat de provincie met de Utrechtse Omgevingsvisie zien waar ze staat inzake onderwerpen als energietransitie, stikstof, mobiliteit, natuur en wonen.

SAMEN HET TIJ KEREN Natuur en milieu stellen harde grenzen. Niet alles kan. De provinciale overheid staat samen met anderen aan de lat om snel oplossingen voor de stikstofcrisis te bedenken. Maatregelen die uitvoerbaar zijn en op draagvlak kunnen rekenen. In Utrecht gaan we samen met de agrarische sector het tij keren. Sterk inzetten op verduurzaming, op Utrechtse wijze: economisch rendabel en innovatief.

Open communiceren, hulp en advies aanvaarden en continu blijven nadenken en herijken, maken ons de komende jaren slagvaardiger. De provinciale organisatie wil die uitdaging aangaan. Samen met de mensen voor wie we het doen.

BLIJF NIEUWSGIERIG Samenwerken en vertrouwen – dat is nodig in een samenleving waar we over elkaars hoofden heen praten, statements uitwisselen en vervolgens tot de orde van de dag overgaan. Niet polariseren, maar organiseren. Niet bekvechten, maar werken. In Utrecht zijn de basisvoorwaarden aanwezig en kunnen we, in actieve samenspraak met de samenleving, tot handelen overgaan.

Blijf nieuwsgierig naar wat mogelijk is!

U kunt hier de volledige tekst van de nieuwjaarstoespraak lezen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie