Afbeelding
Foto: Pexels

Kiest Wijk bij Duurstede voor toekomstbestendig waterbeleid in NL?

22 november 2023 om 16:53 Partnercontent

Op 22 november, aanstaande woensdag (2023) is het zover: de Tweede Kamerverkiezingen. Gaat Wijk bij Duurstede voor een partij die kiest voor toekomstbestendig waterbeleid of niet? De uitslag kan nog spannend worden, vooral als je kijkt naar het stemgedrag binnen Wijk bij Duurstede. Lees hier, over de opties.

Kiesgedrag Wijk bij Duurstede
In Wijk bij Duurstede kwam tijdens de Tweede Kamerverkiezingen, maart 2021, de VVD veruit als grootste partij naar voren. Gevolgd door D66 en de PVV. Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 waren echter Open, GroenLinks en de PvdA samen de grootste. Terwijl in maart 2023 in Wijk bij Duurstede bij de Provinciale verkiezingen de BBB als grootste partij naar voren kwam.

Uiteindelijk kun je dus constateren dat het stemgedrag behoorlijk kan veranderen in Wijk bij Duurstede. Dat kan ook verrassingen bieden voor wat betreft het kiezen voor een partij met een toekomstbestendig waterbeleid.

Welke partijen hebben een toekomstbestendig waterbeleid?
Water Natuurlijk is een organisatie die zich inzet voor natuur, landschap en recreatie. Nu heeft Water Natuurlijk voor de tweede keer het document ‘WaterRad Verkiezingen’ uitgegeven. Hier staat in hoeverre de partijen in de Tweede Kamer kiezen voor een toekomstbestendig waterbeleid. De uitkomst: partijen zoals D66, GL-PvdA zijn gericht op een goed toekomstbestendig waterbeleid. Over partijen zoals de PVV, VVD en de BBB zijn ze bij Water Natuurlijk een stuk minder enthousiast in de ‘WaterRad Verkiezingen’.

Dus als je kijkt naar stemgedrag in het verleden dan kan de uitkomst van de verkiezingen aanstaande woensdag ook nog verrassend zijn: een goed, minder goed tot slechte uitkomst met betrekking tot de toekomstbestendigheid van het waterbeleid.

Wat kun je zelf doen?
Als waterbeleid een zwaarwegend thema is voor je, kun je het mee laten wegen in je keuze voor een politieke partij. Bekijk daarvoor dan het document ‘WaterRad Verkiezingen’. Stem je niet of wil je meer doen? Denk dan ook aan hoe je zelf bijvoorbeeld met water omgaat. Meer weten hierover? Lees dan eens de onderstaande tips van een expert in sanitairproducten. Zij zien in hun business dat mensen als het aankomt op sanitair, meer willen dan een hoekbad kopen of het assortiment halfvrijstaande baden bekijken. Sanitair gericht op minder waterverbruik is steeds meer gemeengoed aan het worden.

Tips van een expert in sanitairproducten
Waterbesparing is een urgente kwestie geworden in een tijd waarin natuurlijke hulpbronnen schaarser worden. Gelukkig zijn er innovatieve technologieën beschikbaar om ons waterverbruik te verminderen zonder in te leveren op comfort. In dit artikel duiken we dieper in de wereld van ‘grijs water’, waterbesparende douchekoppen en toiletten die minimaal water gebruiken.

Trends die wij zoals tegenkomen:
Maak gebruik van grijs water. Grijs water verwijst naar licht vervuild water dat afkomstig is uit bronnen zoals douches, wastafels en wasmachines. Het is niet geschikt voor consumptie, maar het kan perfect veilig en effectief worden hergebruikt voor doeleinden zoals het doorspoelen van toiletten, bewatering van planten en zelfs voor bepaalde schoonmaaktaken.

Thuisgebruik van grijs water vereist een aangepast leidingsysteem dat het opvangt, filtert en distribueert voor hergebruik. Dit systeem kan variëren van eenvoudige oplossingen tot meer geavanceerde installaties die specifiek zijn ontworpen voor hergebruik.

Moderne waterbesparende douchekoppen zijn ontworpen om de stroom te beperken zonder afbreuk te doen aan de douche-ervaring. Met verschillende instellingen en technologieën kunnen ze aanzienlijke hoeveelheden water besparen zonder het comfort te verminderen.

Toiletten met een laag waterverbruik zijn ontworpen met innovatieve spoelsystemen die aanzienlijk minder water gebruiken per spoelbeurt. Sommige modellen gebruiken zelfs helemaal geen water, zoals composttoiletten die organisch afval omzetten in compost.

Ontwikkelingen
Het gebruik van deze technologieën draagt niet alleen bij aan het behoud van waterbronnen, maar het kan ook leiden tot aanzienlijke besparingen op de waterrekening op lange termijn. Bovendien draagt het verminderen van waterverbruik bij aan een verminderde belasting van rioleringssystemen en de algehele impact op het milieu.

Het integreren van deze technologieën in huishoudens begint met bewustwording en kleine aanpassingen. Eenvoudige stappen zoals het installeren van waterbesparende douchekoppen of het ombouwen van het spoelsysteem van een toilet kunnen een aanzienlijk verschil maken.

Het informeren van mensen over de voordelen van waterbesparende technologieën speelt een cruciale rol. Bewustwording kan leiden tot een bredere acceptatie en integratie van deze systemen in zowel huishoudens als commerciële gebouwen.

De toekomst van waterbesparing ziet er veelbelovend uit, met voortdurende innovaties in deze technologieën. Denk aan geavanceerde sensortechnologieën, nog efficiëntere systemen voor waterhergebruik en nog meer duurzame materialen.

advertentie
advertentie