Afbeelding
(Herstel)werkzaamheden

Sikkens verf in trek met dank aan de coronamaatregelen. Hoe zit dat eigenlijk?

Partnercontent

Veel bedrijven hebben een flinke daling gezien in de omzet. Meerdere ondernemingen hebben de deuren moeten sluiten. Op uiteenlopende plekken zijn de openingstijden teruggedrongen, wordt vanuit huis gewerkt of wordt aangeraden om online bestellingen te plaatsen. Op die manier moet het besmettingsrisico gereduceerd worden. Dit zorgt voor veel hoofdpijn bij ondernemers die de omzet terug zien lopen en geen of weinig kans hebben om aanpassingen te doen.

Bij andere bedrijven zien we een heel andere tendens. Zij hebben de coronamaatregelen vertaald naar een manier om juist geld te verdienen. Al dan niet met de hulp van overheidssteun, creatief denken of het aangrijpen van kansen die zij zien. Zo zijn veel klusbedrijven nu juist veel drukker dan normaal, omdat gesloten lokalen kansen bieden voor herstelwerkzaamheden, aanpassingen of gewoon een likje verf.

Ook de consument is aan de slag gegaan

Het zijn niet alleen de bedrijven die achter gesloten deuren bezig zijn met klussen en werkzaamheden. Ook de particulieren hebben de mouwen opgestroopt. Daar zijn verschillende achtergronden voor. Sommige mensen gaan aan de slag omdat zij nu niet kunnen of willen verhuizen en er daarom voor gekozen hebben hun huidige woning aan te passen.

Andere mensen hebben meer werk. Bij thuiswerken hoort een plek om fatsoenlijk te kunnen zitten, werken en concentreren. De tijdelijke aard van het werken vanuit huis is inmiddels vervlogen; veel werknemers én werkgevers bekijken de mogelijkheden om dit de nieuwe standaard te maken. Vooral omdat de nadelen erg meevallen (de productiviteit is niet lager) en de voordelen juist groter zijn dan gedacht (effectief kunnen werken, minder reistijden).

Gewoon een bureautje ergens neerzetten en op een keukenstoel zitten tijdens het werk, dat doen we niet meer. We richten kantoorruimtes in huis in, met een goed bureau op hoogte, een scherm op de juiste afstand en een bureaustoel waarin we juist langere tijd kunnen zitten. En hebben we echt zicht op een langere periode van thuiswerken, dan strijken we ook Sikkens verf aan de muren die langer blijft zitten en mooi blijft. Zo wordt het een écht kantoor. Maar dan wel op loopafstand van je eigen koelkast, keuken en achterdeur.

Ben je overigens bezig om het thuiswerken voor te bereiden, vergeet dan niet om ook een plek buiten te creëren, of airco te overwegen voor de zomerperiode. Op die manier ben je direct helemaal goed voorbereid.

Kansen in deze economische periode?

Bedrijven met gesloten deuren hebben het lastiger om omzet te draaien. Zeker wanneer zij hun diensten of producten niet online kunnen verkopen. Het vinden van creatieve oplossingen en mogelijkheden is lang niet altijd even makkelijk, maar lijkt op dit moment de beste kaart voor bedrijven die zich klaar moeten maken voor de komende tijd. Met of zonder herstelwerkzaamheden achter gesloten deuren. 

advertentie
advertentie