Veel rekenwerk voor het nieuwe kippenhok op de kinderboerderij
Veel rekenwerk voor het nieuwe kippenhok op de kinderboerderij John Beringen

Veel klussen verricht in het kader van ‘NL doet’

13 maart 2023 om 20:33 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE/COTHEN Afgelopen zaterdag staken tientallen vrijwilligers in het kader ‘NL doet’ op verschillende plaatsen de handen uit de mouwen. Op de kinderboerderij werkten 25 vrijwilligers onder andere aan een nieuw te bouwen kippenhok en plaatsten vogelhuisjes teneinde onze gevederde vrienden aldaar aan huisvesting te helpen. Daarnaast werden er een insectenhotel opgetrokken en moestuinbakken geplaatst. 

Bestuurslid Gonny Olthof laat weten de vele steun en sponsoring van de lokale middenstand buitengewoon te waarderen. ,,Joop Vernooij zorgde voor de houtsnippers en verder kregen sponsoring van de Lions. Albert Heijn, de Jumbo, bakkerij Lakerveld, slagerij Mulder en Tim de kaasboer zorgden samen voor de lunch. Tuincentrum Merkens, van Vliet kastanjehout en Karwei leverden ons belangeloos de benodigde spullen die we nodig hadden.” 

In de Wijkse moestuin werd gewied, gesnoeid en gezaaid. ,,Oogsten doen we later”, laten Trude, Bea en Martha-Marie, drie van de vijftien vrijwilligers, vrolijk weten. Bij de natuurspeelweide in Cothen werden door vijf vrijwilligers de nodige klusjes verricht als het snoeien van de wilgentenentunnel, het opschonen van de zandbak en het repareren van divers hekjes. Robert (voorzitter) en Yoni (contactpersoon van de activiteitencommissie) tonen zich zeer tevreden over de verrichte werkzaamheden. 

En veel plezier bij het plaatsen van de vogelhuisjes
Yoni en Robert: ,,De klussen zijn goed geklaard
V.l.n.r. Martha-Marie, Bea en Trude: ,,Oogsten doen we later
advertentie
advertentie