Vrijwilliger Cees de Kruyff werd verrast met de oorkonde en diner als vrijwilliger van het jaar voor de Zonnebloem afdeling
Vrijwilliger Cees de Kruyff werd verrast met de oorkonde en diner als vrijwilliger van het jaar voor de Zonnebloem afdeling De Zonnebloem

Sint verrast Zonnebloemvrijwilliger Cees de Kruijjff

5 december 2020 om 14:16 Overig

COTHEN Zonnebloemvrijwilliger Cees de Kruijff is op vijf december door de Sint verrast met de benoeming tot ‘vrijwilliger van het jaar’. Uit handen van de Goedheiligman kreeg hij de oorkonde uitgereikt voor zijn werk als hoofd bezoekwerk bij de afdeling Cothen/Langbroek.

De oorkonde wordt sinds 2017 uitgereikt vanwege de Nationale Vrijwilligersdag op maandag 7 december. Dit jaar valt die eer te beurt aan Cees de Kruyff. ,,Als hoofd bezoekwerk is hij onmisbaar in ons bestuur. Het wel en wee van onze gasten houdt hij nauwlettend in de gaten, zodat op tijd een bloemetje of kaartje kan worden gestuurd bij jubilea, ziekte e.d. En dat doet hij al 18 jaar. Hij regelde ook menige Zonnebloemvakantie en was ook vaak van de partij tijdens deze vakanties. En hij is de vaste chauffeur van Sinterklaas en zijn Pieten om zieke gasten en gasten, die het Sinterklaasfeest van de Zonnebloem niet kunnen bijwonen, te bezoeken en te verrassen met een presentje’’, zo schrijft het bestuur van de Zonnebloem afdeling.

 Sinterklaas was zeer vereerd dat hij de oorkonde mocht uit reiken. Helaas is dat op 7 december niet mogelijk omdat hij dan weer op weg is naar Spanje. Vandaar dat de uitreiking plaatsvond op zijn eigen verjaardag: 5 december. Cees werd overvallen door de Sint en zijn Piet en de overige bestuursleden. Sinterklaas sprak Cees natuurlijk toe in dichtvorm en gaf hem naast de oorkonde ook een dinerbon van Eetcafé het Molentje. Traditie was namelijk, dat we na het Sinterklaasfeest van de Zonnebloem werden verwend met heerlijke erwtensoep bij Cees en Margreet de Kruyff. Dit jaar gaat dat natuurlijk allemaal niet door. Zij kunnen nu samen genieten van een maaltijd die ze kunnen afhalen.

Sint en Piet gaan je verblijden,

nee, je hoeft ons niet te rijden,

je bent Vrijwilliger van het Jaar,

heus, het is echt waar!!

Sint dook in de annalen

en vindt heel veel verhalen

over gasten en bezoek,

hier staat ’t in het boek.

18 jaar een stille kracht,

zó lang al, wie had dát gedacht?

Vergaderingen en bestuur,

je bent er, ieder uur!

De Zonnebloem kan op je bouwen

en mensen geven je vertrouwen.

Vakanties organiseren

hoef jij niet meer te leren.

Een kaartje sturen, heel attent,

omdat jij alle data kent

van vreugde en verdriet

en steeds weer kansen ziet

om mensen te verblijden

en door het dorp te rijden.

En voor ik het vergeet,

zo samen met Margreet,

ook voor een dorp hier ver vandaan,

in Gambia kent men jouw naam!

Nu wordt het tijd om jou te roemen

en jou voor dit jaar te benoemen

tot Vrijwilliger van het jaar

Sint vond dit wel een mooi gebaar!

Een fotocollage van de uitreiking van de oorkonde aan vrijwilliger van het jaar
advertentie
advertentie