Oud papier
Oud papier archief bdu

Archiefdozen bij oud papier gevonden

29 september 2020 om 08:09 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Afgelopen weekend trof een inwoonster uit Wijk bij Duurstede 40 archiefdozen aan in de papiercontainer op sportpark Mariënhoeve. Ze meldde dit bij de gemeente en politie. Na onderzoek blijkt dat het om kopieën gaat van een onderzoeker bij het Regionaal Archief Zuid-Utrecht (RAZU). De container met de oude archiefdozen werd gelijk veilig gesteld.

De gemeente Wijk bij Duurstede sloot de container af en bracht deze zondag direct naar een veilige plek. Zo werd voorkomen dat mogelijk andere inwoners de gegevens konden bekijken. Daarna onderzocht de gemeente samen met het RAZU om wat voor stukken het nu precies ging. Op een aantal stukken stond het oude gemeentewapen. Dat is waarom de oplettende inwoner de link met de gemeente had gelegd. Het RAZU betreurt het dat de onderzoeker zijn kopieën in de voor iedereen toegankelijke papiercontainer heeft gegooid. De archiefdozen staan veilig; ze worden vernietigd

Burgemeester Iris Meerts: ,,Het is erg vervelend dat dit is gebeurd. We hebben dan ook direct actie ondernomen. De papiercontainer op sportpark Mariënhoeve is alleen bedoeld voor huishoudelijk oud papier. Iedereen moet goed nadenken hoe je moet omgaan met gevoelige gegevens. Wees je ervan bewust wat ermee kan gebeuren”.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie