Het groen maakt plaats voor parkeerplaatsen
Het groen maakt plaats voor parkeerplaatsen Ali van Vemde

19 parkeerplaatsen erbij op het Walplantsoen

24 juni 2020 om 09:37 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Er is heel wat over gesproken en de meningen blijven verdeeld. Moesten de parkeerplaatsen die op de Markt zijn opgeheven verdwijnen of verschuiven naar bijvoorbeeld de parkeerplaats achter de RK-kerk, de stadshaven of het Walplantsoen? Maar het besluit is genomen, de 19 parkeerplaatsen komen op het Walplantsoen. De werkzaamheden zijn inmiddels gestart.

door Ali van Vemde

Het mooie stukje groen onder de rook van het inundatiesluisje heeft plaatsgemaakt voor een bouwterrein. Dat is jammer, zo vinden veel inwoners, want het inundatiekanaal met het inundatiesluisje is genomineerd voor de Werelderfgoedlijst als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. In 1870 kreeg de Kromme Rijn een belangrijke rol in de Nieuwe Hollandse Walterlinie. Om het gebied rond Utrecht onder water te zetten duurde bijna een maand, met de inundaiesluis kostte dit nog maar 4 tot 12 dagen. De inlaat wordt nog steeds gebruikt voor de aanvoer van vers water voor de stad Utrecht en de Vecht. Het gezicht op het sluisje zal nu een stuk minder fraai worden met geparkeerde auto's.

Half juni is gestart met de werkzaamheden, deze zullen maximaal vier weken duren. Tijdens de werkzaamheden zullen de parkeerplaatsen bereikbaar blijven.

advertentie
advertentie