Afbeelding
BDUMedia

Noodkreet van WijksNieuws.nl: word lid van Premium of doneer

25 maart 2020 om 14:30 Overig Corona in de Kromme Rijnstreek

Beste lezer,

We leven in vreemde tijden. Er is de afgelopen week veel gebeurd. Ook bij ons. Het lokale nieuws over het coronavirus wordt gewaardeerd. Onze bezoekcijfers van de website verdubbelden, maar helaas halveerden onze advertentie-inkomsten. Die dalende lijn zet door. Daarom richten wij ons tot jou, onze lezer, met een noodoproep om te helpen WijksNieuws.nl te redden.

SAMEN STERK De afgelopen weken heb je massaal onze gratis blogs, reportages en nieuwsartikelen over het coronavirus gelezen. In onze krant, op de website www.wijksnieuws.nl en/of via onze Facebookpagina. Binnen een dag had onze hulpgroep #CoronaHulpWijk op Facebook honderden leden. Inwoners vroegen via deze groep om hulp en anderen boden hun diensten aan. Voor ons een bewijs dat de missie van WijksNieuws.nl nog altijd springlevend is: lokaal verbinden.

ZWARE DREUNEN Helaas moeten we in veel artikelen ook stilstaan bij de klappen die ondernemers, sportverenigingen, clubs, theaters, horeca, winkels en scholen krijgen. Winkeltijden worden aangepast, voorstellingen afgelast en restaurants gesloten. Ook kunnen bewoners van verzorgingstehuizen geen bezoek meer ontvangen. Zware dreunen voor de hele lokale samenleving. Wellicht is jouw buurman, sportvriend, familielid of partner wel direct of indirect getroffen door de coronacrisis. Of misschien jijzelf.

GEEN SUBSIDIE Beste lezer, de volgende oproep in onze corona-hulpgroep is helaas van ons, de medewerkers van WijksNieuws.nl. De klappen die jullie voelen, voelen wij namelijk ook. De sportverenigingen, clubs, theaters, scholen, maar voornamelijk ondernemers, zijn namelijk ook onze klanten. Zij verbinden zich al vele jaren aan ons en wij verbinden ons aan hen. Maar veel van onze klanten hebben op dit moment iets anders aan hun hoofd. Zij trekken massaal hun advertenties terug, die je via onze krant of website leest. Dat begrijpen we maar al te goed. WijksNieuws.nl ontvangt echter geen overheidssubsidies en is voor het grootste deel afhankelijk van advertentie-inkomsten uit de lokale samenleving.

Onze inkomsten zorgen er al jaren voor dat wij je heel veel nieuws gratis kunnen aanbieden. Betrouwbaar nieuws, aangevuld met interviews en achtergronden. We volgen de beslissingen van de gemeenteraad en de uitvoering daarvan door het bestuur en we stellen kritische vragen. Daardoor weet je wat er speelt op politiek en bestuurlijk niveau. Ook is WijksNieuws.nl het platform voor veel verenigingen in de stad om hun activiteiten aan te kondigen en oproepen te doen voor bestuursleden en vrijwilligers. De persoonlijke verhalen over inwoners leiden tot begrip voor elkaar in de samenleving.

NIEUWS IS NIET GRATIS Journalistiek is echter niet gratis. Onze sportfreelancer staat niet gratis langs de lijn, onze verslaggevers Ali van Vemde en Kuun Jenniskens komen niet gratis naar je evenement of bijeenkomst en onze fotograaf doet zijn werk in de gemeente ook niet gratis. Het drukken en bezorgen van de krant? Al deze diensten kosten geld.

Door de coronacrisis heeft ook WijksNieuws.nl de grootste moeite om het hoofd boven water te houden. De aangekondigde overheidssteun dreigt voor ons te laat te komen. Met deze noodkreet richten wij ons daarom tot jou. We willen je steun vragen. Door (eenmalig) te doneren via bdumedia.nl/wijksnieuws. Of door lid te worden van ons splinternieuwe platform WijksNieuws.nl Premium via onze website www.wijksnieuws.nl; je kunt vanaf deze week dan onbeperkt alle artikelen lezen die onze verslaggevers maken.

Wij hopen je nog vele jaren te kunnen blijven informeren over de politiek, achtergronden achter het nieuws, de sportprestaties van je (klein)zoon, het zestigjarig huwelijk van je ouders en je favoriete theatervoorstelling. Maar om dat te kunnen blijven doen, hebben wij je steun nodig. Om heel eerlijk te zijn: zonder je bijdrage kan de coronacrisis ook onze ondergang betekenen. Terwijl juist nu - meer dan ooit - er de de behoefte is aan hét lokale platform bij uitstek: jouw WijksNieuws.nl.

We hopen op je te mogen rekenen.

Met vriendelijke groet van de makers van WijksNieuws.nl,

Ali van Vemde

Kuun Jenniskens

Daniël Bookelmann

To Sytsma

Louis van Oort

Alex Monster

Agnes Corbeij-Krijnen.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie