Marcel te midden van collega's en delegatie van de gemeente
Marcel te midden van collega's en delegatie van de gemeente Ali van Vemde

Afscheid van de 'sokkenkraam' van de familie Van Zoelen na 65 jaar

14 december 2019 om 10:30 Overig

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is nog rustig op de Markt woensdagochtend. Een mooi moment om Marcel van Zoelen te verrassen. Een delegatie van marktcollega's en de gemeente Wijk bij Duurstede loopt naar zijn kraam met een gevulde mand van de gemeente en bloemen en een bon van de collega's.

Ali van Vemde

Bij de kraam hangen opruimingsborden. Alles gaat weg voor een prikkie. Dat is te merken want er is volop belangstelling voor de koopjes.

Woensdag 18 december, staat Marcel met zijn 'sokken en panty-kraam' voor het laatst op de Wijkse Markt. Het zal vreemd zijn om te stoppen. Marcel: "Mijn ouders hebben hier eerst gestaan met een kraam. Daarna heb ik het nog 3 jaar samen met hen gedaan en toen ben ik alleen verder gegaan. Dat is 30 jaar geleden. In totaal heeft de familie hier zo'n 65 jaar op de Markt gestaan.

GEZELLIGE STAD "We hebben altijd in Wijk op de markt gestaan," vertelt Marcel. "Het is een gezellige stad, het is fijn om hier te staan. De mensen zijn altijd geïnteresseerd." Toch heeft hij besloten om te stoppen en iets heel anders te gaan doen. "Vanaf februari ben ik chauffeur," vertelt hij. Dat is zeker iets heel anders.

KOOPGEDRAG VERANDERT Marcel ziet zich genoodzaakt om te stoppen omdat hij merkt dat al enige tijd het koopgedrag verandert. "De mensen kopen veel meer online, het kopen in winkels en op de markt wordt minder. Ik loop hier al een paar jaar over te denken en heb nu de beslissing genomen."

AFSCHEID Woensdag staat Marcel van Zoelen voor het laatst met zijn kraam op de Wijkse Markt. Alle vaste klanten kunnen dan nog afscheid van hem nemen. Op naar een ander leven. "Het is goed zo," vindt Marcel. De collega's van de Wijkse Markt zullen hem zeker gaan missen, net als zijn klanten. En Marcel zal het zeker ook gaan missen, de gezelligheid van de markt.

advertentie
advertentie