Aangekomen op het schoolplein
Aangekomen op het schoolplein Ali van Vemde

School met de Bijbel steunt de boeren

Overig

LANGBROEK Het is woensdagochtend. Vanuit het hele land rijdt een lange stoet tractoren over de snelweg naar het RIVM in De Bilt en vandaar door naar Den Haag. Maar ook de School met de Bijbel voert actie. Zij laten deze ochtend zien dat zij de boeren steunen.

Ali van Vemde

De kinderen komen op skelters en traptrekkers naar de parkeerplaats van SVL, veelal gekleed in boerenkleding zoals een overall.  Hier verzamelen ze zich. Op sommige skelters zijn actieborden bevestigd met onder andere de tekst: No farmers, no food!: Geen boeren, geen eten! In een lange rij vertrekken de kinderen richting de school en laten onderweg goed van zich horen, zodat heel Langbroek weet waarvoor zij deze actie voeren.

[ONZEKERE TOEKOMST] Herrita Lokhorst vertelt: "Met deze actie willen we laten zien dat het bij ons heel erg leeft en de toekomst erg onzeker is. Dit is gekomen omdat de regering wil dat de veestapel gehalveerd wordt, dit alles om het stikstof probleem in Nederland op te lossen. Het beleid dat in Nederland wordt gevoerd is vele malen strenger dan in de Europese landen om ons heen. Dit leeft enorm onder de agrarische gezinnen en hun kinderen."

[REGELS OP REGELS] "Ook op 1 oktober was er een landelijke actie. Toen werd door een aantal ministers gezegd dat de veestapel niet zou worden gehalveerd, maar heel kort erna duwt de regering door en geeft aan onze toekomst geen gehoor. De boeren hebben al heel veel jaren regels op regels gekregen en steeds moeten de boeren meer inleveren," gaat Herrita Lokhorst verder. "We hopen dat iedereen de boeren wil steunen, bijvoorbeeld door producten/levensmiddelen te kopen die uit Nederland komen."

Met deze ludieke actie heeft de School met de Bijbel haar mening duidelijk gemaakt. Het is een mooi gezicht, de lange rij skelters en traptrekkers door het dorp. Op het schoolplein wordt nog even een foto gemaakt en dan wordt het toch echt weer tijd voor de reguliere lessen.

De leerlingen van de SmdB laten zien waar ze voor staan
Ze vertrekken vanaf SVL
advertentie