Het is ieder jaar weer een spannende strijd voor de scholen.
Het is ieder jaar weer een spannende strijd voor de scholen. Provincie Utrecht

Hybride versie Lagerhuis in provinciehuis Utrecht

Onderwijs

[UTRECHT Tóch nog de 23ste editie van Op Weg naar het Lagerhuis in het Huis van de Provincie Utrecht. Er vindt een hybride vorm van het Lagerhuis plaats op vrijdag 12 maart. Twaalf middelbare scholen uit de provincie doen mee, verdeeld over twee programmaonderdelen. De ene helft debatteert ’s ochtends om 10.00 uur, met in totaal niet meer dan tien scholieren, in het Huis van de Provincie. De andere helft van de scholen debatteert om 13.30 uur. De spelers zijn voor hun medeleerlingen en docenten digitaal te volgen. Ook de speechwedstrijd vindt digitaal en niet fysiek plaats. Op Weg naar het Lagerhuis wordt in samenwerking met BNNVARA, Erasmus+ en het Debatbureau georganiseerd. 

Normaliter zijn er voor Op Weg naar het Lagerhuis meer dan tweehonderd leerlingen in het Huis van de Provincie Utrecht te vinden. Dit keer kan niet door corona en daarom is er voor een hybride vorm gekozen, waarbij alle coronamaatregelen in acht genomen kunnen worden. Dus voor een deel fysiek en voor een deel digitaal georganiseerd. Bij het fysieke deel komen niet meer dan tien leerlingen in de grote Statenzaal bijeen om tegen elkaar te debatteren.

De stellingen gaan onder andere over nieuwe woningbouw in de provincie Utrecht; die zou belangrijker zijn dan het behoud van natuur en landschap, Andere stellingen gaan over klimaatverandering, de gevaren van complot denken en de achterstand die jongeren oplopen door de coronacrisis.

[De deelnemende scholen om 10.00 uur:

Stedelijk Gymnasium JvO Amersfoort

Niftarlake College Maarssenbroek

Minkema College Woerden

College de Heemlanden Houten

Christelijk Gymnasium Utrecht

[De deelnemende scholen om 13.30 uur:

Kalsbeek College Woerden

St-Gregorius College Utrecht

Het Nieuwe Lyceum Bilthoven

Anna Van Rijn College Nieuwegein

Guido de Bres Amersfoort

Christelijk Lyceum Zeist

Van Lodensteincollege Amersfoort

advertentie