Deze week ontvingen de eerste Agora-leerlingen van het KWC hun diploma.
Deze week ontvingen de eerste Agora-leerlingen van het KWC hun diploma. KWC

Eerste diploma's voor Agora-leerlingen KWC

Onderwijs

CULEMBORG De Agora-afdeling van het KWC in Culemborg bestaat nu 2 jaar. Afgelopen week ontvingen de eerste leerlingen hun diploma. 

Bij Agora wordt onderwijs anders vormgegeven dan in het reguliere systeem. Er zijn geen lessen, klassen en leerjaren. Bij Agora mogen leerlingen leren wat ze willen, als ze maar, op enig moment, het diploma behalen dat bij hen past. 

Nynke Meindertsma kwam vorig schooljaar als vwo 4-leerling naar het KWC en wilde in 2020 haar vwo-diploma halen. En met succes. Mink Derksen sloot vorig jaar een aantal examenvakken af en mag nu zijn vmbo-gl diploma komen ophalen. En Marlieke Bakker deed twee schooljaren vmbo-tl in één. Zij slaagde met prachtige cijfers en had nog tijd over om te werken aan haar eerste jeugdboek, dat in juli wordt uitgegeven.

Met deze drie leerlingen houden de successen niet op, want ook de acht andere Agora-leerlingen, die dit schooljaar vervroegd examen deden, slaagden met heel mooie cijfers. KWC-Agora viert het feest van de 100% geslaagden. De school is trots en blij met dit resultaat.

Ben je ook geinteresseerd in dit type onderwijs? Er is nog plaats bij ons op de afdeling KWC-agora. Kijk op https://www.kwc-culemborg.nl/Afdelingen/KWC-Agora. Ook voor kinderen vanaf 10 jaar: www.cpob.nl.

advertentie