Het nieuwe schoolplein van KBS Carolus
Het nieuwe schoolplein van KBS Carolus KBS Caolus

Schoolplein KBS Carolus om te beleven, te ervaren en te ontdekken

Onderwijs

COTHEN De plannen waren er al een tijdje, maar nu is er eindelijk een begin gemaakt. De Carolusschool krijgt straks een prachtig nieuw schoolplein. En wat het helemaal zo leuk maakt? Voordat het definitieve plan is gemaakt zijn de leerlingen meegenomen in het ontwerpen van een nieuw schoolplein. De leerlingen maakten tekeningen en lieten hun wensen weten aan de leerlingenraad. Al deze ideeën zijn meegenomen in het uiteindelijke ontwerp, zodat het echt een schoolplein wordt zoals de kinderen graag willen.

[VEEL GROEN] Het nieuwe schoolplein zal straks veel groen bevatten. De leerlingen zullen volop in de struiken kunnen struinen en spelen. De school vindt het belangrijk dat de leerlingen, naast lekker kunnen rennen en sporten, ook kunnen beleven, ervaren en ontdekken. Zo zullen de tegels van een groot gedeelte van het schoolplein verwijderd worden en zal hiervoor gras of zand in de plaats komen. Het klimtoestel dat er nu staat gaat weg, hier komen een zand-speeltoestel, nestschommel en klimbomen voor in de plaats.

[BUITENKLAS EN INSECTENHOTEL] Ook wordt er een buitenklas gecreëerd door de oude tegels te hergebruiken en daar een soort tribune van te maken. De looppaden die door de struiken gaan lopen en een insectenhotel dat met de leerlingen samen gebouwd zal gaan worden maakt het plein helemaal af.

[HULP] Veel ouders gaan helpen met de eerste werkzaamheden. Daarna zullen de nieuwe elementen en toestellen worden geplaatst door een extern bedrijf. Als dat is gebeurd zal er straks een prachtig, nieuw en groen plein liggen waar de school met alle kinderen nog heel veel jaren van kan genieten.

De komende weken is KBS Carolus, net als alle andere scholen, in ieder geval tot 6 april gesloten. Maar het nieuwe schoolplein gaat er komen!

advertentie