Op 5 november is het landelijke Natuurwerkdag.
Op 5 november is het landelijke Natuurwerkdag. VNMW/IVN

Al 36 mooie natuurklussen in de provincie Utrecht

30 oktober 2022 om 14:30 Natuur en milieu

UTRECHT Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november is de Natuurwerkdag; het grootste vrijwilligersevenement in het groen. In het hele land zet jong en oud zich in voor de natuur en het landschap. In de provincie Utrecht kan worden meegedaan aan tientallen natuurklussen. Landschap Erfgoed Utrecht zorgt hier voor de veiligheid, het gereedschap, de promotie en de werving.

Tijdens de Natuurwerkdag kunnen mensen zagen, snoeien, poelen schonen, knotten, riet verwijderen, bollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen de deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuur en eigen buurt.

De Natuurwerkdag is de perfecte manier om kennis te maken met vrijwilligerswerk in het groen en iets terug te doen voor de natuur die deze aandacht zo hard nodig heeft. De Natuurwerkdag wil deelnemers inspireren om vaker aan de slag te gaan als vrijwilliger.

Daniëlle Schalkwijk, programmamanager vrijwilligers en zelf ook vrijwilliger: ,,Landschap Erfgoed Utrecht zet zich het hele jaar door in voor groene vrijwilligersgroepen in de provincie Utrecht. Zij zoeken vaak nieuwe mensen. Tijdens de Natuurwerkdag kan iedereen kennismaken met groen vrijwilligerswerk. Ik zou zeggen: probeer het eens! Wie weet bevalt het en sluit je je aan bij een groep. Je vindt ze op onze website. Iedereen kan meedoen!”

KOM MEEDOEN Kom meedoen, ervaren, leren of kijken. Veel van de klussen zijn ook geschikt voor kinderen, dus kom zaterdag 5 november na de voetbal, hockey, korfbal of scouting naar een van de mooie locaties bij jou in de buurt en draag bij aan de natuur!, luidt de oproep. Aanmelden kan via www.natuurwerkdag.nl.

De Natuurwerkdag is inmiddels een begrip. Het wordt al 20 jaar georganiseerd op de eerste zaterdag van november door LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties, waaronder Landschap Erfgoed Utrecht. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.

Op www.natuurwerkdag.nl staan alle klussen vermeld.

advertentie
advertentie