Uniek; aanleg nieuw bos Langbroek en Leersum

21 september 2022 om 09:09 Natuur en milieu Staatsbosbeheer
De blauwe percelen worden aangeplant met nieuw bos
De blauwe percelen worden aangeplant met nieuw bos

WIJK BIJ DUURSTEDE Aan weerszijden van de Gooijerdijk, ten zuidwesten van landgoed Broekhuizen, worden twee percelen nieuw bos aangeplant. Dat is behoorlijk uniek. Staatbosbeheer wil door meer bos aan te planten een bijdrage leveren aan het Klimaatakkoord en zo zorgen voor opslag van CO2. Het gebied maakt deel uit van het Natuurnetwerk Nederland en is 24 hectare groot; 18 hectare hiervan wordt nieuw bos.

Boswachter Chris Hartman noemt het uniek: ,,Sinds 1980 is het niet veel meer gebeurd, dat er in Nederland bossen worden aangeplant. Staatsbosbeheer kwam op dit idee naar aanleiding van de Landelijke Bos Strategie, waarin het uitgangspunt is om het bosareaal uit te breiden. De opdracht is met 5000 hectare per provincie. Als Staatsbosbeh..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Steeds meer gemeenten harken grof parkeergeld binnen
PREMIUM
Afbeelding
Kunst Marijn Claes uit Houten speelt in een topstuk met een sterrencast in Theater Aan de Slinger
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Jacco Merkens uit Werkhoven wil zijn fruitteeltbedrijf niet meer laten groeien, maar kwalitatief klaarmaken voor de toekomst
PREMIUM
Afbeelding
Overig Sint rijdt ook in Wijk stilletjes aan heel wat huisjes voorbij
PREMIUM
Afbeelding
Historie Landgoederen en kastelen, het tweede deel van magazine De Kromme Rijn vertelt
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Dominee Arie Huijser: ‘Dood van Maarten sloeg een gat in mijn hart’