Afbeelding
Netwerk Water en Klimaat

Bereken nu jouw tuinlabel en maak kans op een tuinbon

12 april 2022 om 16:19 Natuur en milieu

WIJK BIJ DUURSTEDE Hoe groen is jouw tuin? Bereken eenvoudig jouw tuinlabel en ontdek eenvoudig hoe goed jouw tuin bijdraagt aan een groene toekomst. Het tuinlabel is te vergelijken met het energielabel, alleen dan voor je tuin. Hoe ‘groener’ jouw tuin, hoe beter je label. 

Steeds vaker krijgen we te maken met extreem weer: hoosbuien, hitte en lange droge periodes. Met kleine aanpassingen kunnen we de gevolgen van deze weersextremen verminderen. Haal bijvoorbeeld wat tegels uit de tuin en vervang dit voor groen. Hierdoor warmt jouw tuin minder op en zakt regenwater makkelijk weg in de bodem en voorkom je wateroverlast. Met extra groen help je ook dieren zoals vogels, bijen en vlinders.

Op klimaatklaar.nl kan je voor jouw tuin het tuinlabel berekenen. Het label geeft inzicht hoe goed jouw tuin scoort. Na het berekenen van jouw tuinlabel krijg je tips om aan de slag te gaan om je tuinlabel te verbeteren en jouw tuin nog groener te maken. Vul jouw e-mailadres in en ontvang jouw persoonlijke tips direct op jouw mail.

WINACTIE Inwoners van de gemeente Wijk bij Duurstede maken in de periode van 1 april tot 31 mei kans op een Nationale Tuinbon ter waarde van 25 euro met het berekenen van hun tuinlabel. Op klimaatklaar.nl zijn de voorwaarden van de actie te vinden.

advertentie
advertentie