Natuurlijk bos met eetbare soorten: ‘De omstandigheden in dit gebied zijn ideaal’ - Wijks Nieuws | Nieuws uit de regio Wijk bij Duurstede

Natuurlijk bos met eetbare soorten: ‘De omstandigheden in dit gebied zijn ideaal’

11 mrt, 08:00 Natuur en milieu
Babs Bouwman
Kaat Biesemans en Jasper Folmer vinden het een voorrecht om met dit voedselbos te mogen bijdragen aan een betere toekomst.
Kaat Biesemans en Jasper Folmer vinden het een voorrecht om met dit voedselbos te mogen bijdragen aan een betere toekomst.

HEUVELRUG Op een stuk grond dichtbij Kasteel Sterkenburg en vlak bij de Kromme Rijn, verrijst in het najaar een voedselbos. Een gebied waar landbouw en natuur een team zijn en samen duurzame voedselproductie opleveren. Hier krijgen flora en fauna rust en ruimte om hun eigen gang te gaan: zo wordt het bed gespreid voor grotere biodiversiteit.

Natuurplaats Binnenbos heet het prachtige gebied van 80 hectare waar aandacht is voor álles dat leeft. Op maar liefst vier hectare grasland van dit terrein worden momenteel de voorbereidingen getroffen voor de aanleg van een voedselbos: een door de mens gecreëerd natuurlijk bos met een hoog aantal eetbare soorten voor mens en dier. De afgelopen weken is een start gemaakt met de aanplant van randen en zomen met struiken als de vlier, sleedoorn, wilg en els. Maar ook meidoorn, hazelaar en klimop. Allemaal met het doel om meer vogels en insecten aan te trekken, bodemprocessen op gang te brengen en een beschutting of schuilplaats voor dieren te vormen. Piketpaaltjes geven de indeling van het terrein aan. ,,Je kunt hier met gemak zo’n 60.000 ..

Mis niks, lees alles van Wijk bij Duurstede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Wijk bij Duurstede en omliggende plaatsen met Wijks Nieuws. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Wijks Nieuws lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Wijk bij Duurstede.

PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: In Zeist kon je goed jagen én fruit eten
PREMIUM
Afbeelding
Overig Vergrijzing door bevolkingsgroei, maar regionale verschillen blijven
PREMIUM
Afbeelding
Achtergrond Wie was Jacob B?; dystopische roman van John Beringen
PREMIUM
Afbeelding
Historie De Kromme Rijn vertelt; zorg voor de Lekdijk door de eeuwen heen
PREMIUM
Afbeelding
Overig Op pad met de gids: Forteiland als thuisbasis voor planten en dieren
PREMIUM
Afbeelding
Verkeer en vervoer Deze zomer nog geen motorverbod op de Lekdijk