Spaaij Gipsy Band
Spaaij Gipsy Band Spaaij Gipsy Band

Spaaij Gipsy Band op Kasteel Duurstede

14 juli 2020 om 10:11 Muziek

WIJK BIJ DUURSTEDE De Spaaij Gypsy Band is een kersverse samenwerking tussen opvallende Gypsy Jazz muzikanten die elkaar hebben gevonden binnen deze opzwepende muziekstijl. De muziek kenmerkt zich vooral door de krachtige swing en hun temperament, maar ook hoor je veel emotie in hun spel. De muzikanten improviseren op het podium en inspireren elkaar. Telkens ontstaat er weer een uniek samenspel tussen de gitaren en viool.
Ze spelen de muziekstijl van de Hotclub de France van Django Reinhardt en Stephan Grapelli. Naast deze grootheden laten ze zich ook sterk inspireren door muzikanten als Titi Winterstein en Hansche Weiss.

Bezetting: Tessa Spaaij: gitaar; Lex Reerink: gitaar en Kees de Ruiter: viool. Zondag 19 juli tussen 14:00 en 17:00 uur op Kasteel Duurstede. De toegang is gratis. Kijk ook op www.kasteelcultureel.org of www.facebook.com/kasteelcultureel

Sinds 1 juni is Kasteel Cultureel weer voorzichtig begonnen met programmeren op kasteel Duurstede binnen de geldende Coronamaatregelen. Dit betekent dat er alleen zitplaatsen zijn binnen de 1,50 meter maatregelen op dit moment. Daarnaast is het programma dusdanig aangepast dat kleine ensembles zijn geprogrammeerd en wordt telkens een klein stukje vooruit geprogrammeerd omdat de regels kunnen veranderen. Op dit moment zijn er slechts 65 zitplaatsen. Dit wordt gereguleerd met een systeem met plankjes voor de loopbrug. Zijn die op, dan is er tijdelijk even geen plaats totdat er weer iemand vertrekt.

advertentie
advertentie