Koninklijke onderscheiding voor Wijnand Jongen
Koninklijke onderscheiding voor Wijnand Jongen Menno Ridderhof

Koninklijke onderscheiding voor e-commerce-pionier Wijnand Jongen uit Wijk bij Duurstede

Mensen

UTRECHT Burgemeester Iris Meerts reikte donderdag een koninklijke onderscheiding uit aan W.A.M.  (Wijnand) Jongen uit Wijk bij Duurstede. Deze bijzondere gelegenheid vond plaats in De Fabrique aan de Westkanaaldijk 7 in Utrecht. 

Wijnand Jongen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg de bijhorende versierselen uitgereikt vanwege zijn vele uitzonderlijke verdiensten als oprichter en algemeen directeur van Thuiswinkel.org, de Stichting Shopping Awards en als co-founder en president van E-commerce Europe.

THUISWINKEL.ORG Sinds 2000 is Jongen oprichter en Algemeen directeur van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging voor (web)winkels in Nederland. In de afgelopen 20 jaren heeft hij deze vereniging uitgebouwd van 2 naar bijna 50 werknemers. Thuiswinkel.org telt inmiddels zo’n 2.200 leden, die herkenbaar zijn aan het Thuiswinkel Waarborg en Shopping Certified logo. Met het Thuiswinkel Waarborg heeft hij zich ook ingezet voor de belangen van de online shoppende consument. Mede dankzij zijn inspanningen heeft e-commerce de afgelopen 21 jaar een enorme vlucht genomen en is het consumentenvertrouwen in online winkelen sterk toegenomen. Jongen schreef verschillende boeken over zowel de geschiedenis als de toekomst van online winkelen. Vanuit Thuiswinkel.org is Wijnand Jongen een veelgevraagde spreker op nationale en internationale congressen over de hele wereld.

Namens Thuiswinkel.org is hij lid van FIRA, de wereldwijde federatie van meer dan 50 nationale retail en e-commerce associaties. Hij is lid van het Strategic Committee van FIRA. Per 31 december 2021 is hij teruggetreden als directeur.

VOORZITTER STICHTING SHOPPING AWARDS Jongen is tevens oprichter en voorzitter van de Stichting Shopping Awards die sinds 2002 prijzen uitreikt voor de beste (web)winkels in Nederland. Met de uitreiking van de Awards beoogt de stichting al bijna 20 jaar een positieve bijdrage te leveren aan e-commerce. Hierbij worden zowel consumenten als vakspecialisten in de gelegenheid gesteld hun stem uit te brengen op hun favoriete winkel.

Verder is Wijnand Jongen co-founder van E-commerce Europe, de Europese belangenvereniging van meer dan 100.000 (web)winkels. Hij is chairman van de Executive Committee vanaf de oprichting in 2012 en President van het bestuur van E-commerce Europe.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst werd de Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Wijnand Jongen
advertentie
advertentie