De eerste 100 dagen
De eerste 100 dagen Marije Koopmans

Team Verhoef | BLOG 19 - De eerste honderd dagen

15 november 2019 om 07:24 Mensen

Tijd en aandacht voor elkaar, mooie plekken ontdekken, geen stress en gewoon heel relaxed van de dag genieten. Dat is wat we voor ogen hadden toen we onze reis voorbereidden. Het jaar voordat we op reis gingen was het tegenovergestelde. Een camper kopen en verbouwen, ons huis in de verkoop en de reis uitstippelen zorgden ervoor dat de normale drukte nog een tandje toenam en we weinig tijd hadden voor elkaar en voor Boet en Mido, maar het vooruitzicht om in augustus daadwerkelijk te kunnen vertrekken gaf energie om de schouders eronder te zetten en alles samen te laten komen. 

Na honderd dagen reizen kunnen we gelukkig zeggen dat het doorzetten het meer dan waard is geweest. Het is fijn om een jaar weg te zijn. Inmiddels ervaren we dit echt als ons huidige leven, noemen we de camper 'thuis' en realiseren we hoe uniek het is om een jaar op deze manier door te kunnen brengen. Af en toe komt ter sprake hoe we ons leven willen leiden als we terugkomen. Over wat we wel en niet terug zouden willen uit ons 'oude' leven en wat we meenemen en willen behouden uit ons 'nieuwe' vrije en reizende leven.

De week voor vertrek is onze inboedel opgeslagen in een container. Omdat we maar beperkt spullen in de camper mee konden nemen, hebben we bij alles gewikt en gewogen of we het echt nodig zouden hebben. Nu we honderd dagen op pad zijn, komen we er achter dat we nog steeds dingen bij ons hebben die we niet gebruiken. Die dingen laten we achter bij familie als we hen in december ontmoeten of we maken er mensen blij mee die we onderweg tegenkomen. Er zijn eigenlijk geen spullen die we missen en ook ons oude huis niet, of zelfs een huis op zich. Dat voelt als een bevestiging om geluk te vinden in elkaar en de ervaringen die we samen opdoen, en niet in wat je bezit.   

Wat het reizen ons heeft gebracht en dat we in materieel opzicht niets missen, staat vast. Anders is het met familie en vrienden, die missen we wél! Boet is inmiddels jarig geweest en Mido is dat deze week, wat dat gevoel versterkt. Dit jaar verloopt contact vooral via app en social media, maar dat is natuurlijk lang niet zoals aanwezig zijn bij borrels, etentjes en verjaardagen en elkaar écht spreken, écht op de hoogte zijn van wat er gaande is, weten hoe het écht met iemand gaat en elkaar een knuffel geven. Gelukkig kunnen we dat bij terugkomst weer allemaal inhalen en daar, dat staat vast, gaan we extra van genieten. We ervaren sterk dat het cliché klopt. Dat je door afstand nog beter weet hoe waardevol de mensen om je heen zijn en hoeveel ze voor je betekenen.  

Met deze constateringen beginnen we aan de volgende honderd dagen van ons avontuur. Met een klein beetje hartzeer dus, maar vooral met heel veel positieve energie, nieuwe inzichten en reislust. Op naar Marokko!


__ 
Beleef op YouTube (www.youtube.com/teamverhoef) en Instagram (www.instagram.com/team_verhoef) mee hoe we ons 'normale' leven een jaartje onderbreken. Je kunt volgen waar in Europa we zijn en wat we meemaken. 

advertentie
advertentie