Bart Ebbinge biedt de petitie aan burgemeester Iris Meerts aan
Bart Ebbinge biedt de petitie aan burgemeester Iris Meerts aan Doortje Dallmeijer

Petitie Stadshaven nu ook aan gemeenteraad aangeboden

21 september 2023 om 15:15 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Nadat Martha de Wit en Alexandra Nederveen op 1 september een petitie van 179 handtekeningen hadden overhandigd aan wethouder Jeroen Brouwer (SP), werd dit - op advies van de raadsgriffier - nogmaals herhaald tijdens de raadsvergadering van 19 september. Bart Ebbinge bood de petitie aan burgemeester Iris Meerts aan, in haar functie van voorzitter van de gemeenteraad. 

Ebbinge sprak hierbij zijn zorgen uit dat de haven met het nieuwe bestemmingsplan een pretpark dreigt te worden, vanwege tien grote evenementen die worden toegestaan. De ondertekenaars van de petitie zeggen niet meer dan twee grote evenementen per jaar te willen. Dit vanwege geluidsoverlast, parkeeroverlast, rommel die achterblijft op het terrein, en vanwege het feit dat het park in de haven ook in de dagen voorafgaand aan een festival niet toegankelijk is.

Een aantal raadsleden verzekerde Ebbinge dat de race nog niet gelopen is. Het is te vroeg om te zeggen dat deze zorgen van omwonenden niet worden meegewogen, omdat het proces rondom het bestemmingsplan nog loopt. De gemeenteraad komt aan zet als er een besluit moet worden genomen over het nieuwe bestemmingsplan.

Kuun Jenniskens
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie