Jan Oechies van de WABO en SP wethouder Jeroen Brouwer
Jan Oechies van de WABO en SP wethouder Jeroen Brouwer Kuun Jenniskens

Oproep van wethouder en WABO aan ouderen; haal vooral de Klanten Spaarpas met waarde van 300 euro op

25 november 2022 om 17:25 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Wethouder Jeroen Brouwer en Jan Oechies van de Algemene Bond voor Ouderen (WABO) zijn bezorgd dat ouderen de Klanten Spaarpas met daarop 300 euro om te besteden bij lokale ondernemers, zoals de bakker en de slager, niet komen ophalen. Terwijl de overtuiging is dat er genoeg ouderen zijn die een financieel steuntje in de rug kunnen gebruiken.

door Kuun Jenniskens

Jeroen Brouwer: ,,De gemeente wil mensen op deze manier een beetje compenseren, het maakt de feestdagen misschien net wat feestelijker.” Jan Oechies vult aan: ,,Zie het als een stip op de horizon, iets om naar uit te kijken.”

NOOD KAN HOOG ZIJN Oechies maakt mee dat oudere mensen op dit moment reisjes afzeggen, naar zijn idee vanwege de kosten - maar wel massaal toestromen als een goedkope maaltijd te verkrijgen is. ,,Het is een generatie die niet klaagt, die nog spaarzaam is. Deze ouderen hebben de levenservaring zich te voegen naar omstandigheden, dat hebben ze van huis uit meegekregen. Maar er is wel degelijk iets aan de hand, ook hier kan de nood hoog zijn. Zo hoor ik van de apotheek dat mensen medicijnen aan het inslaan zijn, om het eigen risico van volgend jaar te omzeilen.”

Hoe prijzenswaardig deze zelfredzaamheid ook is, wethouder Brouwer gunt hen graag iets meer. Net als de gemeenteraad die hier geld voor heeft vrijgemaakt. Deze 300 euro moeten mensen in deze tijden van crisis niet laten schieten. Een groep van ongeveer 500 inwoners zou hier recht op hebben. 

300 EURO VOOR U? De pas is bedoeld voor mensen met een inkomen van 121 tot 150 procent van het sociaal minimum. Het betreft mensen die geen recht hebben op de energietoeslag van 1300 euro. Voor aanvraag van de pas en om te achterhalen of u bij deze groep hoort, is informatie te vinden op www.wijkbijduurstede.nl/hulp. Ook kunt u bellen met 0343-473070; mailen naar: gripopdeknip@stichting-binding.nl; of een Whatsapp sturen naar 06-30627911. 

INLOOPDAGEN De gemeente organiseert inloopdagen in de drie kernen. Op 2 en 9 december op het Wijkse gemeentehuis van 9 tot 16 uur. Op 9 december in Dorpshuys Cothen van 9 tot 12 uur. Op 9 december in Dorpshuis De Toekomst in Langbroek van 13 tot 16 uur. Op 13 december bij Binding tussen 19 en 20 uur.

Ook niet-senioren kunnen contact opnemen en op deze dagen terecht. De Klanten Spaarpas is bedoeld voor alle leeftijdsgroepen met dit inkomen, van jong tot oud, maar de wethouder wilde hier de ouderen apart aanspreken en uitnodigen. 

Neem een geldig identiteitsbewijs mee en een bankafschrift met daarop uw inkomen, AOW of pensioen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie