Volgens de wethouder dreigde het pand zelfs in te storten in de hoek waar de VVV gehuisvest was.
Volgens de wethouder dreigde het pand zelfs in te storten in de hoek waar de VVV gehuisvest was. Kuun Jenniskens

Oude stadhuis in Wijk bij Duurstede verkeert in zeer slechte staat: ‘We hebben een instorting kunnen voorkomen’

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Het oude stadhuis aan de Markt in Wijk bij Duurstede blijkt in veel slechtere staat dan gedacht. Dat meldde wethouder Wil Kosterman woensdagavond aan de gemeenteraad tijdens een vergadering. Er is ernstige schade ontdekt en het pand blijkt zelfs gevaarlijk.

Volgens Kosterman is het oude stadhuis in ‘zeer slechte staat’ en is dat het gevolg van decennia, misschien wel eeuwen slecht onderhoud. ,,Ook constructietechnische fouten uit het verleden komen nu naar boven bij het openbreken van het pand.” 

Volgens de wethouder dreigde het pand zelfs in te storten in de hoek waar de VVV gehuisvest was. ,,Dat had tot heel nare gevolgen kunnen leiden.”

De grote vraag is hoe de renovatie van het monumentale pand nu gefinancierd moet worden. Volgens Kosterman is de potje voor onvoorziene kosten ontoereikend en kan de restauratie dus ook niet verder vanwege het extra werk dat gedaan moet worden. De wethouder kondigde verder aan morgen met een memo te komen waarin de gemeente meer informatie geeft. In die memo zijn ook diverse scenario’s opgenomen.

,,We zijn druk aan het werk om een oplossing te zoeken en welke scenario’s er mogelijk zijn om dit op een zo goed mogelijke manier toch tot uitvoering te brengen”, aldus Kosterman.

(Bron: RTV Utrecht)

advertentie
advertentie