Opening fietstunnel Werkhoven door burgemeester van Bennekom met de kinderen van groep 5 van de Delteijkschool en leden van kunstcollectief `de Strakke Hand` (archief, juni 2022)
Opening fietstunnel Werkhoven door burgemeester van Bennekom met de kinderen van groep 5 van de Delteijkschool en leden van kunstcollectief `de Strakke Hand` (archief, juni 2022) Lia van der Heijden

Fleurige kunst en nieuwe verlichting voor fietstunnel in Cothen

24 september 2022 om 10:10 Maatschappelijk

COTHEN In september krijgt de fietstunnel onder de N229 in Cothen een fleurige aankleding. De tunnel wordt opgeknapt en verfraaid om graffiti te ontmoedigen en ‘verloedering’ tegen te gaan. Een opgeknapte tunnel die voorzien is van kunst, geeft voetgangers en fietsers bij het passeren een veilig gevoel, aldus de provincie Utrecht die dit project financiert.

Als voorbereiding op het aanbrengen van de kunst, zullen de wanden van de tunnels gereinigd worden en wordt een grondlaag aangebracht. Daarna zal een kunstenaar de tunnel voorzien van kunst. Gekozen is voor kunst in het thema veldbloemen. Met het oog op duurzaamheid wordt gewerkt met hoogwaardige materialen. Daarnaast zal er over de kunst een speciale permanente coating worden aangebracht die het kunstwerk beschermt. In de fietstunnel in Cothen zal tevens de verlichting in de tunnel worden vervangen door led verlichting, dit geeft een betere kleurherkenning en veiliger gevoel voor de gebruikers.

De voorbereidingswerkzaamheden zijn gestart in de week van 18 september. In de week van 26 september zal de kunstenaar de kunst aanbrengen in de fietstunnel in Cothen. De kunstenaar is Johe van der One, een tattoo artist afkomstig uit Spanje en woonachtig in Zierikzee.

WEINIG HINDER Omdat er gewerkt zal worden met een halve baanafzetting ter hoogte van het gedeelte waar gewerkt wordt in de tunnel, zullen fietsers en voetgangers te tunnel gedurende de werkzaamheden gewoon kunnen passeren. Zij ondervinden dus geen hinder van de werkzaamheden.

De tunnels worden door de provincie opgeknapt en verfraaid om graffiti te ontmoedigen en ‘verloedering’ tegen te gaan. Een opgeknapte tunnel die voorzien is van kunst, geeft voetgangers en fietsers bij het passeren een veilig gevoel.


In 2022 zijn twee tunnels onder de N229 in Werkhoven opgeknapt en voorzien van kunst. 

advertentie
advertentie