Burgemeester Meerts was aanwezig op de Zonnedag
Burgemeester Meerts was aanwezig op de Zonnedag Zonnebloem Cothen/Langbroek

Burgemeester Meerts is aanwezig op Zonnedag van de Zonnebloem Cothen / Langbroek

22 september 2022 om 14:00 Maatschappelijk

COTHEN/LANGBROEK Zonnebloem Cothen/Langbroek organiseerde afgelopen zaterdag de ‘Zonnedag’, een dag met aandacht voor de zieken in Cothen en Langbroek en een dag, waarmee tevens het nieuwe seizoen wordt geopend. Twee dagen daarvoor hadden de zieken een fleurige attentie ontvangen als hart onder de riem.

Bijzondere gast dit jaar was burgemeester Iris Meerts en de Zonnebloem vond het een eer haar te mogen ontvangen, laat de stichting weten.

De middag werd geopend door voorzitter Kees Mocking met een hartelijk welkom aan de 64 Zonnebloemgasten en de 24 vrijwilligers, die deze middag mogelijk hadden gemaakt. Een speciaal welkom voor burgemeester Iris Meerts en het duo van Koek en Snoepie, dat later op de middag een presentatie zou geven over oudhollands snoep.

De voorzitter vertelde, dat bij het rondbrengen van de attenties voor de zieken weer eens was gebleken hoe waardevol zo’n bezoekje is! Mensen kunnen even hun verhaal kwijt en vinden een luisterend oor. De Zonnebloem is zeker van plan om naast het organiseren van activiteiten meer tijd te gaan besteden aan het bezoeken van de gasten.

Daarna gaf hij het woord aan burgemeester Iris Meerts en wat volgde was een boeiende uiteenzetting over haar werk. Zij liet merken ons ‘te volgen’ zoals dat heet, want zij wist wat de Zonnebloem, ondanks de beperkingen, in de coronatijd allemaal gedaan had.

Ze vertelde trots te zijn op haar werk, dat zij nu alweer 3 jaar doet. Het is boeiend en heel afwisselend en brengt haar in contact met heel veel mensen. Die gesprekken vindt zij heel fijn, nl. om rechtstreeks te horen waar mensen mee zitten. Moeilijke tijden waren de coronatijd en ook nu met de vluchtelingen is het niet altijd eenvoudig. Het gaat erom om er voor alle inwoners te zijn, net zoals de vrijwilligers er voor hun gasten zijn, waarmee zij een complimentje uitdeelde aan het vrijwilligerswerk!

En om de daad bij het woord te voegen liep zij met de microfoon naar de gasten, die vragen wilden stellen! En die vragen kwamen, iedereen kreeg antwoord. Na het vragenrondje nam zij plaats tussen de gasten voor het tweede deel van de middag.

Toen was het tijd voor het duo van ‘Koek en Snoepie’ voor de presentatie van oudhollands snoep uit de jaren 40, 50 en 60. Er was een snoepwinkeltje gebouwd waar iedereen na afloop kon winkelen. Maar eerst was er een quiz over boterbabbelaars, ulevellen, zoethout, kaneelstokken, Haagse hopjes etc. etc. en waren oude, overbekende, heerlijke liedjes te horen zoals ‘Jarig Jetje zou trakteren…’

En dit keer was de gemeente ‘Jarig Jetje’, want alle Zonnebloemgasten ontvingen als verrassing een zakje oudhollands snoep!

Afbeelding
Voor iedere gast was er een zakje oud Hollands snoep
advertentie
advertentie