Een gezellig samenzijn in de raadzaal van het Huis van de Gemeente
Een gezellig samenzijn in de raadzaal van het Huis van de Gemeente Stichting Met je hart

Stichting Met je hart doorslaand succes in Wijk bij Duurstede

6 juli 2022 om 16:06 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE In april organiseerden initiatiefnemers Rianne Munnichs en Hans van Osenbruggen de eerste bijeenkomst van stichting Met je hart. Het doel van deze landelijke stichting is om ouderen die zelfstandig wonen, maar voor wie lastiger wordt om de deur uit te gaan, mee te laten doen en anderen te ontmoeten. Op donderdag 30 juni kwamen alle deelnemers, vrijwilligers en ambassadeurs samen in de raadzaal van het Huis van de gemeente. Het werd een gezellig samenzijn.

door Ali van Vemde

De bijeenkomst werd geopend met een korte toespraak van Munnichs. Zij heette alle aanwezigen welkom en in het bijzonder Renske Mulder van het hoofdkantoor van stichting Met je hart en de ambassadeurs, burgemeester Iris Meerts en onze Wijkse zanger Theo Mezz. In enkele maanden tijd is Met je hart enorm gegroeid. Het doel is om samen met restaurants, bedrijven en (maatschappelijke) instelllingen, terugkerende ontmoetingen te organiseren voor de doelgroep. De ouderen worden persoonlijk uitgenodigd, opgehaald en thuisgebracht door vrijwilligers. Maandelijks wordt een etentje georganiseerd bij één van de horecagelegenheden in Wijk bij Duurstede. Momenteel zijn er vier stamtafels en er is al heerlijk gegeten bij restaurant De Veldpoort, Eethuys Dorestad en Café restaurant De Engel. Vrijwilligers hebben zich spontaan aangemeld.

Burgemeester Iris Meerts bedankte de vrijwilligers en sprak de deelnemers toe. „Wat ontzettend moedig dat jullie dit doen. Ga het gewoon proberen en ga nieuwe mensen ontmoeten. Makkelijk is het niet om die stap te zetten, maar wees niet bang en blijf moedig. Daarom doe ik mee, vanuit mijn hart.” Theo Mezz deed het op zijn eigen wijze en zong heerlijke Hollandse liedjes, waarbij volop kon worden meegezongen. De gasten genoten van een kopje koffie en overheerlijke petit fours, volledig gesponsord door Bakkerij Lakerveld.

Stichting Met je hart groeit hard in Nederland. Renske Mulder: „28 september bestaan we tien jaar. We zijn begonnen in Utrecht en inmiddels actief in 45 gemeenten. Het is fijn dat het overal zo goed wordt opgepakt. In Wijk bij Duurstede is het heel snel gegaan. Ons motto is ‘liever goed dan snel’, maar hier gebeurt het beide. Zeker door het grote netwerk van Hans van Osenbruggen kon dit zo snel groeien.”

Munnichs benadrukt dat alles wordt betaald uit sponsorgelden. „Daarom zoeken we ook nog naar sponsoren die ons geldelijk of in natura willen steunen. Zo kan er bijvoorbeeld ook een tafel worden gesponsord.” Naast de maandelijkse etentjes aan de stamtafel worden er ook andere leuke activiteiten georganiseerd. Op 10 augustus gaan alle deelnemers genieten een barbecue en op 3 augustus organiseert Bloomon een bloemschikcursus.

Meer informatie over stichting Met je hart is te vinden op www.metjehart.nl Meer weten of aanmelden als vrijwilliger of sponsor, neem dan contact op met Rianne Munnichs via e-mail rianne.munnichs@metjehart.nl of telefoon 06 21554641.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie