Afbeelding
DPPix via Pixabay

Inzamelen van spullen voor de Oekraïense vluchtelingen in Wijk bij Duurstede via speciaal forum

29 maart 2022 om 08:25 Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Het is hartverwarmend om te ervaren hoeveel steun er is in onze gemeente voor het opvangen van Oekraïense vluchtelingen. Veel vrijwilligers, verenigingen, kerken en particulieren stoppen hun tijd en energie hierin. Zo is er een groep vrijwilligers die samen met Binding en enkele gemeenteambtenaren zorgt voor de inrichting van de opvanglocaties. Nogges en de Wijkse inloop helpen geweldig.

Voor een gecoördineerde inzameling van spullen, voor zowel de opvangadressen in de gemeente als voor gastgezinnen, heeft de Rotary een forum gemaakt. Op dit forum www.rotarywijkbijduurstede.nl/oekraine vind je een overzicht van alle artikelen die nodig zijn. De artikelen zijn verdeeld per categorie. Als je een artikel dat wordt gezocht hebt en wil doneren, dan kun je reactie geven op het verzoek, bij voorkeur met een foto erbij. Om een reactie te plaatsen moet je je alleen de eerste keer registreren. Via het forum krijg je reactie of jouw aanbod op het verzoek wordt aangenomen. In dat geval kan het artikel op maandag van 9.00 tot 11.00 en op woensdag van 14.00 tot 16.00 worden afgeleverd bij de Wijkse Inloop, Karel de Grotestraat 61.

Voor verzoeken vanuit particulieren gastgezinnen geldt dat afgifte in overleg, via het forum, wordt afgestemd.

Waarom via het forum? Het is ontzettend goed bedoeld dat mensen zelf allerlei spullen willen doneren, maar de behoefte aan spullen is specifiek. Een paar schoenen in maat x, een jas in maat y. Daarnaast is het enorm belangrijk dat er overzicht is over de verzoeken voor spullen. Iedereen zoekt op een gegeven moment mee, via verschillende kanalen, en voor je het weet hebben we 90 bedden in plaats van de gevraagde 30.

Er zullen regelmatig nieuwe verzoeken om artikelen op het forum worden geplaatst. Er blijven mensen uit de Oekraïne binnenkomen en men weet vrij laat hoe hun gezinssamenstelling is en waar ze worden ondergebracht. Dus heb je iets in het bijzonder in de aanbieding, abonneer je dan op de categorie waartoe het artikel behoort. Je krijgt dan een mail zodra er nieuwe verzoeken worden toegevoegd in deze categorie.

Rotary Wijk bij Duurstede heeft een rekeningnummer geopend Noodhulp Oekraïne: NL60 RABO 0158 724828 o.v.v. Noodhulp Oekraïne. Met de donaties die op dit rekeningnummer binnenkomen kan de hulp voor de opvang van Oekraïners in onze gemeente worden ondersteund. Het geld kan onder andere worden gebruikt om de opvanglocaties in te richten met spullen die we niet op een andere manier kunnen bemachtigen. Zo zijn er via de stichting reeds 30 bedden aangeschaft.

De Stichting Communityservice Rotary Wijk bij Duurstede is een officieel erkende ANBI Stichting. Alle gegevens staan op de website van de Wijkse Rotaryclub.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie