Eendjesrace in 2019
Eendjesrace in 2019 Ali van Vemde

Lotenverkoop Eendjesrace van start, op 25 september gaan 5000 eendjes het water in

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Dit jaar niet op Koningsdag, maar op 25 september gaat de Eendjesrace van Lions Levefanum plaatsvinden tijdens de Lekkodagen. Om precies 14.00 uur gaan bij de brug aan de Singel bij het Walplantsoen de eendjes het water in. Dan gaat de strijd beginnen. Welk eendje komt als eerste aan bij de brug op de Nieuweweg? Doe mee en koop loten, wie weet komt jouw eendje als winnaar uit de Kromme Rijn. Mocht jouw lotnummer niet in de prijzen vallen, dan wordt in ieder geval een bijdrage geleverd voor de goede doelen die met dit evenement worden gesteund.

door Ali van Vemde

Dit jaar gaat het iets anders dan voorgaande jaren. Geen lootjes die op straat worden verkocht, maar nu via digitale lotenverkoop. Op de website levefanum.lions.nl/eendjesrace en via de QR code op Facebook kunnen de loten worden gekocht. Bij de keuze ‘bron’ kan worden aangegeven of u Lions of een vereniging wilt steunen. Deze vereniging krijgt € 1,00 per lot. Commissievoorzitter van Lions, Gene van den Berg, heeft het streven om alle 5000 eendjes het water in te laten gaan. „Op alle eendjes die het water in gaan staat een nummer. Dit nummer correspondeert met het nummer op de verkochte loten. Er zijn mooie prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door onze sponsors met als hoofdsponsors Fietsdomein en |Daily Fit. Wat natuurlijk nog mooier is dat met de verkoop van de loten verschillende verenigingen worden gesteund, waaronder sportclubs, maar ook onder andere Schaats bij Duurstede. De jongeren van de deelnemende verenigingen kunnen ook zelf loten verkopen aan ouders, opa’s en oma’s en buren. Daarnaast organiseren we van de opbrengst wederom een winterdiner voor de ouderen uit onze gemeente. Dat is altijd een gezellige middag met samenzang en een heerlijk diner. Al een aantal jaren is dit een groot succes.”

[SPANNENDE STRIJD] Het is altijd weer spectaculair om te zien als met kiepwagentjes de 5000 eendjes over de reling van de brug worden gegooid. Onder toeziend oog van de penningmeester van de Lions wordt de race gehouden. Burgemeester Iris Meerts zal hiervoor het startschot geven. Scouting Sea Lions zal ook dit jaar de tocht weer begeleiden en zorgt ervoor dat alle eendjes die in de oevers belanden weer mee kunnen doen en bij de finish uit het water worden gehaald. „Het is fijn om de Eendjesrace ook dit jaar weer te kunnen koppelen aan een groot evenement,” zegt Van den Berg. De Lekkodagen trekt jaarlijks veel bezoekers. „Het is goed om te zien dat, ondanks het afgelopen moeilijke jaar, veel ondernemers dit evenement steunen en sponsoren. Ons streven is om het vooral een zo lokaal mogelijk evenement te laten zijn.”

Lions Levefanum ondersteunt maatschappelijke en culturele initiatieven in Wijk bij Duurstede door mooie initiatieven, waaronder de Eendjesrace. Steun de goede doelen door loten te kopen en wie weet valt op dat lotnummer wel de hoofdprijs!

advertentie