#Fairtrade Together
#Fairtrade Together Fairtrade

Fairtradegemeentetitel gemeente Wijk bij Duurstede geprolongeerd

29 juli 2020 om 11:30 Maatschappelijk

WIJK BIJ DURRSTEDE Onlangs is de titel voor de gemeente Wijk bij Duurstede als Fairtrade-gemeente weer verlengd met twee jaar. Elke twee jaar toetst een onafhankelijke commissie of gemeenten nog aan de fairtrade voorwaarden voldoen. De activiteiten van de afgelopen twee jaar en de plannen voor de toekomst geven voldoende vertrouwen dat faitrade in onze gemeente de plek houdt die zij verdient.

De titel is dus behouden en dat was best spannend, omdat er belangrijke veranderingen en ontwikkelingen plaats vinden binnen de fairtrade handel en de beoordeling of iets wel of niet fairtrade is. Hierin worden ook de 17 wereldwijd aanvaarde Sustainable Development Goals (=Duurzaamheidsdoelen) steeds belangrijker. Fairtrade en Duurzaamheid zijn daarbij de kernbegrippen.

Wat betekenen deze ontwikkelingen verder voor onze gemeente? Helaas is er sinds januari 2019 geen Wereldwinkel meer! Maar er is inmiddels wel een online platform Wereldwinkel.nu opgericht, waarin de Wereldwinkels, die voorheen verenigd waren in de de landelijke Vereniging van Wereldwinkels, elkaar informeren en stimuleren. Eén van de initiatiefnemers en oprichters is John van Balen: voormalig voorzitter van de Wereldwinkel Wijk bij Duurstede.

Via onze website http://www.fairtradewijkbijduurstede.nl/, social media kanalen en de plaatselijke krant wil de werkgroep u blijven informeren over al deze ontwikkelingen binnen de fairtrade handel en over nieuwe trends en leuke, nieuwe producten. Met ook veel aandacht voor met name plaatselijke ontwikkelingen met fairtrade producten binnen bedrijven, scholen, winkels, horecagelegenheden en maatschappelijke organisaties in onze gemeente.

Verder zullen ze dit najaar op een tweetal Wijkse basisscholen met een nieuw ontwikkeld, speciaal lespakket over fairetrade, kinderen, ouders en leerkrachten betrekken bij het belang van het kopen van fairetrade producten. Elkaar blijven informeren, stimuleren en inspireren is het belangrijkste doel!

Om al dit werk te kunnen (blijven) doen zijn nieuwe leden bij de werkgroep van harte welkom. Dus als u interesse heeft om de werkgroep te ondersteunen kunt u contact opnemen met Edwin van Dorp e.vandorp@wijkbijduurstede.nl of Miriam Bensmann m.bensmann@wijkbijduurstede.nl

Afbeelding
advertentie
advertentie