Afbeelding
Stichting Bed

Rolf woont twee jaar bij BED

Maatschappelijk

WIJK BIJ DUURSTEDE Rolf is een jongen die inmiddels twee jaar bij Stichting BED woont. Hij heeft hier veel geleerd en is blij dat hij bij BED een manier heeft weten te vinden om zijn leven weer op orde te krijgen. Hij deelt hier graag zijn ervaringen. Stichting BED biedt jongeren een kamer, begeleiding en hopelijk weer een mooie toekomst.

[EIGEN RUIMTE EN VERANTWOORDELIJKHEID] ,,In 2018 vertrok mijn moeder om bij haar vriend te gaan wonen. Met mij ging het indertijd helemaal niet goed thuis. Ik ben toen via St. Binding met BED in contact gekomen en ben bij BED gaan wonen. Dit was wel even wennen: ik was in één keer op me zelf aangewezen en hierdoor erg in mezelf gekeerd. Het heeft me wel geholpen dat ik snel werk had. Wat ook een vereiste is bij BED. Je moet werk/dagbesteding hebben of een opleiding volgen en iets van een inkomen hebben. Door schade en schande heb ik heel snel geleerd dat een leven zonder geld heel zwaar is. Dus daar heb ik hard aan gewerkt de afgelopen jaren. Ik werk nu bij een hovenier en volg hiervoor ook een opleiding.

De mentoren bij Stichting BED (allemaal vrijwilligers) hadden niet altijd grip om me. Ik voelde me soms niet begrepen waardoor het contact moeizaam verliep. Met mijn huidige mentor heb ik een goed contact. Hij snapt mij, geeft me de ruimte en verantwoordelijkheid om mijn eigen ding te doen. Hier ben ik heel blij mee."

[AFZONDERLIJKE INDIVIDUEN] Op de vraag wat Rolf anders zou willen zien in de manier hoe hij bij BED samenwoont met nog twee andere jongens zegt hij: ,,We wonen hier op de Cato nu met z'n drieën. Maar we hebben eigenlijk weinig contact met elkaar. Ons wekelijkse huiskameroverleg is een goed moment om elkaar te spreken, maar dan moet wel iedereen er zijn. Je kan dan direct je irritaties uitspreken maar ook afspraken maken over bijvoorbeeld het schoonhouden van het huis. Ook lijkt me het goed als we eenmaal per maand een activiteit doen met z'n allen, met zowel de bewoners als de mentoren. Je leert elkaar dan beter kennen en dat praat een stuk makkelijker. Nu zijn we drie afzonderlijke individuen."

[OP NAAR EEN MOOIE TOEKOMST] Zoals Rolf het zelf zegt: ,,Ik heb best wel het het een en ander geleerd bij Stichting BED. Ik geef mijn mening, ik ben niet meer in mezelf gekeerd en praat meer. Ook het contact met mijn moeder is nu veel beter, ik ben veel opener naar haar.

Nu ben ik druk bezig om plek te vinden voor mijn vriendin en mijzelf. Dat moet dan wel in Wijk bij Duurstede zijn want dat is mijn stek: hier wonen mijn kennissen, vrienden en hier heb ik mijn hobby als scheidsrechter. Kortom Wijk is mijn toekomst."

[STICHTING BED] Bij Stichting BED is men op zoek naar een voorzitter en een gedragswetenschapper. Wil je weten wat dat inhoudt, neem dan contact op met Alex Bernart, telefoon 06 – 20 11 44 91 of email alexbern@hotmail.nl

advertentie