Bosuil
Bosuil Cora Oostlander

Vroege Voorjaarswandeling Amerongse Bos

20 februari 2023 om 10:38 Lokaal Deel je nieuws

De dagen gaan weer lengen en de temperaturen gaan ook al wat omhoog. Het voorjaar is in aantocht.  Een mooi moment om te gaan wandelen en te kijken of de dieren ook het voorjaar al in de bol hebben. 

Nu de bomen nog niet helemaal in het blad staan zijn de vogels makkelijker te ontdekken. Horen we daar de specht roffelen om ons te laten weten dat hij toch echt het mooiste nest van het hele bos uitgehakt heeft? En wat gebeurt er in de bodem van het bos, zijn op de warmere plekken de insecten al weer wat actief? 

Waar we in de herfst vooral naar de blaadjes van de bomen kijken is nu het moment om de beginnende knoppen in de takken van de bomen te ontdekken. 

Die knoppen kunnen heel verschillend zijn. 

Gaat u ook weer met een van onze gidsen mee? Op zaterdag 4 maart, krijgt u de kans om het beginnende voorjaar te begroeten. De wandeling vertrekt om 13.30 uur vanaf het informatiecentrum van Utrechts Landschap aan de Veenseweg 8 in Amerongen.  U kunt gratis parkeren bij Groene Entree De Burgwal, van daar loopt u in enkele minuten binnendoor naar het infocentrum. 

Deelnemers worden verzocht zich vooraf aan te melden. Er is plaats voor max. 20 personen.

Aanmelden kan via deze link: https://www.utrechtslandschap.nl/activiteiten/excursie/vroege-voorjaarswandeling-amerongse-bos

advertentie
advertentie