Winnaars kleurplaatwedstrijd
Winnaars kleurplaatwedstrijd VVV

Kleurplaatwedstrijd geschiedenis Wijk bij Duurstede

2 juli 2018 om 15:12 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE VVV leert kinderen over geschiedenis Wijk Wijk bij Duurstede, 29 juni 2018 Op donderdag 28 juni mocht Jasmijn Brouwer samen met haar hele klas een rondwandeling door Wijk bij Duurstede maken, onder begeleiding van een VVV stadsgids. Na afloop aten ze een heerlijke pannenkoek bij De Graanschuur. Jasmijn had deze prijs gewonnen omdat zij de kleurwedstrijd gewonnen had die de VVV samen met Stuurgroep Stadspromotie had uitgeschreven.

KLEURWEDSTRIJD Ter promotie van de rijke geschiedenis van Wijk bij Duurstede had de Stuurgroep Stadspromotie in april een mooie kleurplaat laten maken. De kleurplaat is verspreid onder alle scholen in Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Bij sommige scholen kwam een echte Romeinse held de kleurplaten brengen. Jasmijn Brouwer van CBS de Wegwijzer had de kleurplaat het mooiste ingekleurd. Zij mocht haar prijs afgelopen donderdag in ontvangst nemen.

PUZZELSPEURTOCHT VOOR KINDEREN VVV Kromme Rijnstreek ziet het als haar taak om de inwoners en bezoekers continue te vertellen over de rijke historie van Wijk bij Duurstede. Via stadswandelingen met een VVV gids, via de nachtwandelingen vanuit Café Ome Ko en door de VVV vrijwilligers in de winkel wordt bezoekers en inwoners verteld over de geschiedenis van Wijk bij Duurstede. Voor kinderen is een mooie nieuwe puzzelspeurtocht door de oude binnenstad ontwikkeld. Deze puzzelspeurtocht is voor € 1,50 te koop in de VVV winkel.

LEUKE TIP VOOR DE VAKANTIE Stadspromotie Wijk bij Duurstede is een idyllische plaats met een rijke geschiedenis waarover veel te vertellen valt. Drie perioden springen eruit: De Romeinse tijd met de Limes (de noordgrens van het Romeinse Rijk) en het verdwenen Castellum Duristate. Onze 'Gouden eeuw', toen Dorestad het Rotterdam van de vroege Middeleeuwen was en de grootste handelsplaats van Noordwest-Europa. Dorestad was regelmatig doelwit van Vikingovervallen. En de Bourgondische tijd toen aan het eind van de Middeleeuwen David van Bourgondië de machtigste bisschop van Europa was. Stuurgroep Stadspromotie heeft begin dit jaar gekozen voor de slogan: 'Kleine stad, grote geschiedenis'. In het beeldmerk van Wijk bij Duurstede zie je de bijzondere en unieke geschiedenis terug en aansprekende verhalenvertellers brengen het verleden, heden en de toekomst van de stad op diverse manieren onder de aandacht.

De winnaars van de kleurplaatwedstrijd
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie