Daniëlle van der Sluis (23) startte een crowdfunding voor een hulphond. Zo’n hond kan haar ondersteunen in het herstel van haar eetstoornis en angststoornissen.
Daniëlle van der Sluis (23) startte een crowdfunding voor een hulphond. Zo’n hond kan haar ondersteunen in het herstel van haar eetstoornis en angststoornissen. Angeliek de Jonge

Daniëlle (23) hoopt op perspectief met hulphond

24 juli 2021 om 15:30 Lokaal Deel je nieuws

Een typische student, dat is hoe Daniëlle van der Sluis (23) op het eerste gezicht overkomt. Ze studeert Psychologie aan de Universiteit Utrecht, ze woont in een studentenhuis, ze loopt stage in het UMC Utrecht en ze heeft een bijbaantje om de huur te kunnen betalen. Echter, er is ook een groot weekdeel dat tot voor kort voor de buitenwereld verborgen bleef, zoals de wekelijkse afspraken bij de psycholoog en de klinische opnames tussen het studeren door. Daniëlle strijdt namelijk al ruim 13 jaar tegen een eetstoornis en diverse angststoornissen. En daar kan ze uw hulp hard bij gebruiken.

Daniëlle is een sociale, zorgzame studente die zichzelf op alle vlakken continu wilt verbeteren. Zo heeft ze zich verdiept in verschillende studierichtingen, heeft ze als vrijwilliger gewerkt in meerdere zorginstanties en is ze momenteel begeleider voor jongeren met psychische problematiek. Daarnaast heeft ze - zonder dat veel mensen dat wisten - de laatste jaren ook zelf veel behandelingen ondergaan, met als doel om haar eigen psychische problematiek achter zich te laten. Helaas nog met niet met het gewenste resultaat. Met familie, partner en nauwe vrienden waagt ze nu de sprong in het diepe door haar verhaal naar buiten te brengen. Enerzijds om psychische problematiek meer bespreekbaar te maken. Anderzijds om dmv crowdfunding een psychosociale hulphond te kunnen bekostigen.

In het najaar zal Daniëlle eerst nog een intensieve behandeling aangaan, waarna ze graag aan de slag wil met een hulphond. Een psychosociale hulphond biedt veiligheid en steun in lastige situaties, draagt bij aan een goede dagstructuur en kan helpen om spanning en paniek vroegtijdig te signaleren en zo paniekaanvallen te voorkomen. De opleiding en verzorging van een psychosociale hulphond zijn echter vrij kostbaar en worden niet vergoed. Op haar crowdfunding heeft Daniëlle inmiddels bijna 55% van de benodigde donaties ontvangen. Met grote dankbaarheid kijken zij en haar naasten naar de steun van buitenaf. Na de intensieve behandeling zullen de laatste loodjes van haar studie worden afgerond. Daarna wil Daniëlle haar eigen ervaringen gaan gebruiken in haar werk als psycholoog, om zo ook anderen te helpen richting herstel.

Wilt u Daniëlle helpen in het bereiken van haar doel? Deel dan haar verhaal en maak psychische problematiek meer bespreekbaar. Of doneer op haar crowdfunding om de psychosociale hulphond mogelijk te maken, via https://tinyurl.com/hulphonddanielle

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie