Wereldwinkel
Wereldwinkel Wereldwinkel Wijk bij Duurstede

Dialoogterras op de Markt van de Toekomst.

19 mei 2018 om 11:18 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Geeft de Markt van de Toekomst een impuls aan de toekomst van de Wereldwinkel? Op 26 mei is er op het dialoogterras volop gelegenheid voor een goed gesprek over duurzame thema's. Vrijwilligers van de stichting Wijkbijduurstedeindialoog begeleiden dialogen over de thema's die onze toekomst raken. De Wereldwinkel heeft al aangekondigd graag van deze gelegenheid gebruik te maken om met de Wijkse gemeenschap in gesprek te gaan over haar eigen toekomst.

De Wereldwinkels hebben de afgelopen jaren fairtrade producten op de kaart gezet en inmiddels komen er (gelukkig) steeds meer fairtrade producten in de supermarkten en komen er als gevolg hiervan (helaas) ook minder klanten in de Wereldwinkel. Toch ligt er nog steeds een belangrijke taak om ook voor andere producten uit ontwikkelingslanden, de aandacht te vestigen op eerlijke lonen, betere werkomstandigheden en milieubewuste werkomstandigheden.

Beter milieu, minder armoede, afbreken van moderne slavernij, werk voor iedereen met een leefbaar loon zijn doelen waar je als Wijkenaar je koopbeslissing aan kan verbinden.Dat kun je lokaal gericht doen met een kopje koffie bij Abrona, een cadeau van "Dit is het" of met de aanschaf van een tafel uit de Kringloopwinkel. De Wereldwinkel helpt mee om ook de aandacht te richten op de producenten in de Derde Wereld. Zonder partners die zich samen met de Wereldwinkel willen inspannen voor handel met aandacht voor mens en aarde, zal Wijk bij Duurstede het echter zonder Wereldwinkel moeten doen.

Daarom stelt de Wereldwinkel 26 mei de volgende vragen. Heeft de Wereldwinkel in fairtrade gemeente Wijk bij Duurstede nog een toekomst? Welke partners zouden zich voor een toekomst met Wereldwinkel willen inspannen?

Wereldwinkel in dialoog
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie