Afbeelding
BDUmedia

Uitslagenavond verkiezingen Wijk bij Duurstede

21 maart 2018 om 21:00 lokaal Gemeenteraadsverkiezingen 2018

WIJK BIJ DUURSTEDE Volg hier live de uitslagenavond van de Wijkse gemeenteraadsverkiezingen waaraan acht partijen hebben meegedaan: SP, D66, VVD, GroenLinks, CDA, PCG, WijkNU en PvdA.

Omdat alle uitslagen binnen zijn, sluiten we deze blog af.

Kuun Jenniskens

00:30 uur Alle stembureaus zijn binnen in Wijk en de VVD is in deze voorlopige telling de grootste partij geworden met vier zetels. GroenLinks, SP en WijkNU hebben elk drie zetels. D66, PCG en CDA hebben 2 zetels. Spijtig voor PvdA, er ging een zucht door de zaal, omdat zij geen zetel hebben weten te vekrijgen. Met een kiesdeler van 601 redden ze het niet met de behaalde 435 stemmen. Morgen om 8 uur maken we bekend wie met voorkeursstemmen in de raad zijn gekomen. De burgemeester is blij met de opkomstcijfers: 61,47 procent, terwijl het landelijke cijfer staat op 57,3 procent.

24:00 Inmiddels zijn 6 van de 10 bureaus geteld. Hier komt een hele voorlopige zetelverdeling uit. De VVD is in dit beeld de grootste met 4 zetels. En dan volgen er 3 partijen met drie zetels; SP, GroenLinks en WijkNu. Daar weer achteraan komen D66, PCG en CDA met elk 2 zetels. De PvdA staat momenteel op nul zetels. Maar in Wijk zijn nog 4 bureaus te gaan, dus de spanning is hier heel erg groot.

23:00 De uitslagen van 3 stembureaus zijn binnen en dat maakt voor dit moment de VVD de grootste partij, gevolgd door WijkNu, SP en  GroenLinks. Zo te zien blijft de PvdA de kleinste partij en heeft D66 verlies te incasseren.

22:00 uur De deuren zijn hier net open. Mensen beginnen hier binnen te lopen, er is live muziek. Kandidaat-raadsleden vinden het spannend. De burgemeester neemt hier later op de avond het woord om de uitslagen te presenteren.

21:00 uur De opkomstcijfers zijn de hele dag door bijgehouden door de gemeente. Om 20 uur was de opkomst 56,50 procent. Dit is meer dan vier jaar geleden bij de gemeenteraadsverkiezingen, toen was het 54,86 procent op dit tijdstip.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie