Wethouder Wil Kosterman zet zorgmedewerkers in het zonnetje

lokaal Deel je nieuws

Tijdens de Week van Zorg en Welzijn bracht Wethouder Wil Kosterman een bezoek aan het Ewoud en Elisabeth Gasthuis. Honderden zorg- en welzijnsorganisaties openen tijdens deze week hun deuren om aan Nederland te laten zien hoe het er aan toegaat op de werkvloer.

Onder begeleiding van Teammanager Marja Pepping en Leefpleziercoach Christine van der Male van QuaRijn, maakt zij kennis met diverse zorgmedewerkers van woonlaag 2 en 3 van de PG-afdelingen. Als waardering deelt de wethouder rozen van bloemist ’t Blommeke uit Amerongen, uit aan de medewerkers.

De wethouder is deelgenoot van de laatste snufjes uit de ouderenzorg. Zo ziet ze hoe Zora de zorgrobot de vogeltjesdans doet, zingt en wandelt met een bewoonster. En samen met een bewoonster activeert ze de CRDL (cradle). Mevrouw geniet enorm van de rustgevende geluiden en aanrakingen. Tot slot is er een demonstratie van de tovertafel. Alle bewoners zitten bij elkaar om contact te maken met de prachtige beelden op de tafel. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om bellen door te prikken en vissen te volgen.

De wethouder vindt het mooi om te zien wat voor waardevol werk de zorgmedewerkers van QuaRijn doen. Ze beseft ook dat het best een pittige baan is af en toe. Daarom ook alle lof voor hun inzet!

Hebt u ook hart voor de zorg? QuaRijn heeft regelmatig vacatures voor diverse zorgberoepen. Kijk op www.werkenbijquarijn.nl

advertentie
advertentie