Nieuw: het Energieloket.Voor alle vragen over energiebesparing in huis!

4 maart 2018 om 09:40 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE De eerste Energietafel gemeente Wijk bij Duurstede heeft meteen duidelijk resultaat opgeleverd: in het Huis van de Gemeente komt een Energieloket! Bij het Energieloket kan iedereen terecht met vragen over energiebesparing in huis. Antwoorden krijgt u van vrijwillige, onafhankelijke energiedeskundigen. Het loket opent in het voorjaar. Rond die tijd gaat ook de nieuwe site van Jouw Huis Slimmer live. Huiseigenaren en huurders kunnen dan op twee manieren informatie krijgen over energiebesparing in huis: op internet en in een persoonlijk gesprek.

IDEEËN UITWERKEN De eerste Energietafel was een groot succes en krijgt daarom een vervolg. Ruim veertig geïnteresseerden bezochten de eerste Energietafel. De avond startte met een algemene inleiding over energiebesparing in huis. Daarna gingen de aanwezigen aan vijf tafels met elkaar praten over de onderwerpen: zonnepanelen, van het gas af, isolatie, CV-optimalisatie en gedrag. De organisatoren van de Energietafel willen deze tafelgroepen de mogelijkheid bieden om verder te praten, ideeën verder uit te werken en heldere afspraken te maken. Daarom komt er een vervolg op de Energietafel op 8 maart. Alle inwoners (zowel kopers als huurders) van Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek zijn hiervoor van harte uitgenodigd. Ook als u de eerste Energietafel niet heeft bijgewoond, bent u van harte welkom bij deze tweede avond. De tweede Energietafel is op donderdag 8 maart, van 19.30 tot 21.30 uur in de raadszaal van het Huis van de Gemeente, Karel de Grotestraat 30 in Wijk bij Duurstede. En neem vooral uw enthousiaste buur, vriend, sportmaatje of kennis mee! Aanmelden is niet verplicht, maar wel handig: https://goo.gl/forms/HNKBlkXUf3go9MV23. Voor u is er dan een plekje vrij aan de Energietafel.

IEDEREEN KAN MEEDOEN Elke inwoner kan meehelpen om thuis energiezuinig te zijn. Wethouder duurzaamheid, Hans Marchal, opende de eerste Energietafel met de woorden: "Wij hebben de ambitie om als gemeente klimaatneutraal te zijn in 2030. Er ligt een grote opgave om alle woningen in Langbroek, Cothen en Wijk bij Duurstede energieneutraal en gasloos te maken. Dit krijgen we alleen voor elkaar, als we er samen de schouders onder zetten. Ik ben dan ook heel blij met uw komst en zie dat er veel energie in de zaal zit!" Bianca Schlief, locatiemanager Viveste Wijk bij Duurstede gaf aan: "De Energietafel en het Energieloket zijn voor iedereen handig, voor huurders en kopers. Energiezuinig wonen zit in kleine dingen in het dagelijks leven. Fijn als we met elkaar tips en ideeën uitwisselen om de energierekening omlaag te krijgen!"

De betrokken organisaties zijn blij met het mooie resultaat van de eerste Energietafel. Deze organisaties zijn de EigenWijkse Energie Coöperatie, Viveste, de Natuur- en Milieufederatie Utrecht (NMU) en de gemeente Wijk bij Duurstede.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie