De sport wordt serieus beoefend
De sport wordt serieus beoefend SV Tref

60 jaar Schietvereniging Tref

25 juni 2019 om 07:30 lokaal

Schieten ook bij jongeren populair

LANGBROEK Iedere donderdagavond is er clubavond bij Schietvereniging Tref. Een sport die voor jong en oud geschikt is. De leeftijd ligt dan ook uiteen: van 9 tot ongeveer 70 jaar. SV Tref bestaat al sinds 1959 en is opgericht in Wijk bij Duurstede. Een 60-jarig jubileum, dat moet natuurlijk worden gevierd. Dit gebeurde op 15 juni met een gezellige barbecue voor de leden en oud-leden.

Ali van Vemde

De jongeren beginnen de competitieavond in de zaal van het Dorpshuis in Langbroek. Ouders zijn hier bij aanwezig. Er zijn tien schietpunten. De disciplines die worden geschoten zijn luchtpistool, luchtgeweer staand en knielend. Na de jongeren bezetten de volwassenen de schietbaan. De vereniging laat graag zien dat schieten een veilige sport is. De leden leren verantwoord en bewust om te gaan met zowel het wapen als de schietdiscipline. De jaarlijkse competitie laat zien welke schutters het meest bedreven zijn. Ook wordt bepaald wie de Koningsschutter van dat jaar wordt. De schietsport wordt serieus beoefend, maar daarna is er ook zeker de tijd om in een gezellige sfeer nog iets met elkaar te drinken.

NIEUWE LEDEN WELKOM Iedereen die geïnteresseerd is in de schietsport is van harte welkom om op donderdagavond langs te komen. Nieuwe leden krijgen vier keer een proefles, daarna kan worden bekeken of ze lid willen worden. Op donderdag 5 september gaat het nieuwe seizoen van start. Het bestuur vindt het belangrijk dat mensen de vereniging weten te vinden. Daarom is SV Tref aankomend weekend ook te vinden op het Kersenfestival in Cothen, zowel zaterdag 29 als zondag 30 juni. Zij laten u graag zien waarom schieten zo'n mooie sport is. Er zijn twee schietpunten, waarbij u door de leden begeleid wordt en er is een verlotingstafel met mooie prijzen, beschikbaar gesteld door ondernemers uit de regio.

advertentie
advertentie