1350 zonnepanelen op multifunctionele hal Mariënhoeve
1350 zonnepanelen op multifunctionele hal Mariënhoeve EWEC

1350 zonnepanelen op dak multifunctionele turnhal

lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Op zaterdag 22 juni, om 16:00 uur, is de feestelijke oplevering van het nieuwe zonnedak op Mariënhoeve. Het betreft een installatie van 1350 zonnepanelen op het dak van de multifunctionele turnhal. Dit zonnedak levert stroom aan 100 huishoudens in Wijk bij Duurstede. De openingshandeling zal verricht worden door Hans Marchal, wethouder duurzaamheid, Erik van de Kant, bestuurslid van Wijksport en Sarida van der Meer, voorzitter van de EigenWijkse Zon Coöperatie.

Na de Stroomfabriek op de Bosscherwaarden en de 480 zonnepanelen op de Judohal (Mariënhoeve 1) is dit het derde grote zonnedak dat door de EigenWijkse Energie Coöperatie in bedrijf gesteld wordt. Voor de zonnedaken op Sportpark Mariënhoeve is een speciale coöperatie opgericht: de EigenWijkse Zon Coöperatie.

De totale investering in Mariënhoeve 2 bedraagt bijna € 350.000,-- Voor dit project is SDE+ subsidie aangevraagd en gekregen. Begin 2019 is door 23 investeerders ruim € 100.000,-- ingelegd. Het verwachte rendement is 4%. Voor de rest van de investering zijn leningen (15 jaar) afgesloten bij het Energiefonds Utrecht en bij BNG Duurzaamheidsfonds. Begin maart is de opdracht gegund aan twee lokale bedrijven: Volt4U voor de zonnepanelen en de omvormers (het DC gedeelte) en aan Electroservice Claus van der Velden voor de bekabeling en aansluiting op het elektriciteitsnet (het AC gedeelte).

Mariënhoeve 2 heeft een vermogen van 400 kWp en zal per jaar circa 310.000 kWh opleveren. Dat is genoeg voor 100 huishoudens. De panelen worden in een zogenaamde oost-west opstelling gelegd.

Op zaterdag 22 juni 2019 vanaf 16:00 uur zijn alle investeerders, leden, klanten en andere belangstellenden van harte welkom. Voorafgaand aan de feestelijke opening van het nieuwe zonnedak houdt de EigenWijkse Energie Coöperatie ter plekke voor haar leden de Algemene Leden Vergadering. Ook zal de eerste officiële ALV van de EigenWijkse Zon Coöperatie plaatsvinden.

Voor meer informatie: bel Sarida van der Meer: 06 1249 2247, info@ewec.nl of kijk op de website: www.ewec.nl

advertentie