Afbeelding
Kasteel Lunenburg

Open Tuin weekend Kasteel Lunenburg in Langbroek

3 juni 2019 om 14:47 lokaal

LANGBROEK Graag deelt men al het moois in de tuin van Kasteel Lunenburg met u tijdens de Open Tuin dagen op zaterdag 15 & zondag 16 juni. De tuin is dan te bezichtigen tussen 10 en 17 uur op de Langbroekerdijk A 99 in Langbroek.

Er zijn wandelroutes uitgezet door de aangelegde tuin en het natuurgebied zodat u zeker weet dat u langs alle mooie plekjes komt. Ook kunt u het spoor volgen langs de meer dan 30 vogelhuisjes. De routes eindigen bij het terras onder de oude plataan. Hier kunt u uitrusten en genieten van wat lekkers. Kaasboer van Leeuwen uit Doorn zal met de sympathieke Citroënbus aanwezig zijn met een heerlijke lunch, hapjes en drankjes. De klanken van de Franse chansons maken de sfeer compleet.

Er zijn 19 bijzondere bomen van informatiebordjes voorzien waarmee er een indrukwekkend arboretum ontstaan is.

Nog zelden heeft u een imker zo enthousiast horen vertellen over de wondere wereld van de bijenvolken. Ton Nahuijsen weet de bezoekers te fascineren met zijn verhalen bij zijn bijenstal. Bij zijn vrouw Lida kunt u terecht voor het kopen van de honing uit eigen tuin.

De planten die tijdens dit weekend te koop zijn, worden door de tuinmannen Jos Wijma en Jaco Noort zelf gekweekt in de kas en schaduwhallen.

In het Koetshuis is een verkoop-expositie van drie zeer diverse kunstenaars. Rini Klaver toont haar bronzen beelden, Thea Figee exposeert met geblazen glasobjecten en miniatuur prenten. Cornelis de Koning is fijnschilder, geheel in de traditie van de oude meesters zoals Caravaggio en Vermeer en toont stillevens op paneel.

De toegangsprijs is 4 euro. Het entreegeld en de opbrengst van de verkoop van de honing van onze imker, planten, catering en (een deel van de) kunst, komt volledig ten goede aan Stichting Droomhuis in Wijk bij Duurstede. Voor meer informatie over dit bijzondere project zie www.stichtingdroomhuis.nl.

Lees meer op www.kasteellunenburg.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie