Open Boerderijendag
Open Boerderijendag O-Gen

Open Boerderijendag

lokaal

WIJK BIJ DUURDETEDE Op Hemelvaartsdag, 30 mei, zetten 7 deelnemende bedrijven van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust hun deuren open.

Van 10.00 – 16.00 kunnen de bezoekers een kijkje nemen op verschillende agrarisch bedrijven in de Kromme Rijnstreek. Met eigen ogen zien waar de melk vandaan komt, door de boomgaard lopen en kijken waar straks een appel of peer gaat groeien of een kijkje nemen op een modern melkgeitenbedrijf. Het kan allemaal op de Open Boerderijendag.

Deelnemende bedrijven zijn dit jaar: Biologische Melkgeitenhouderij Zuylestein (Leersum), Melkveebedrijf familie Lekkerkerker (Amerongen), Melkveebedrijf de Nacht (Cothen), Fruitteeltbedrijf familie Uijttewaal ('t Goy), Melkveebedrijf Bioboerderij Miltenburg (Schalkwijk), Fruitbedrijf Van Wijk Fruit ('t Goy) en Hofstede Rhijnauwen (Bunnik) .

Op de website www.krommerijnboertenteeltbewust.nl staat meer informatie over de deelnemende bedrijven. Ook kun je daar terecht voor leuke fietsroutes langs de deelnemende bedrijven.

Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust is een bedrijfslabel voor maatschappelijke verantwoorde agrarische ondernemers in de Kromme Rijnstreek. Binnen Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust zoeken boeren en fruittelers uit de Kromme Rijnstreek actief het contact met de burger op. Op deze manier willen zij de burger betrekken bij wat er op hun bedrijf gebeurt.

Bedrijven die meedoen aan Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust krijgen een bedrijfslabel. Deze bedrijven zijn niet per definitie bewuster of beter dan hun buren, maar zijn wel nadrukkelijk visitekaartjes van de sector die het verhaal van de sector op een goede manier uitdragen. De bedrijven zijn te herkennen aan een bord met logo van Kromme Rijn Boert en Teelt Bewust. Elk deelnemend bedrijf heeft een bord met daar op een QR-code die direct verwijst naar de persoonlijke pagina op de website www.krommerijnboertenteeltbewust.nl

advertentie