Maybelline verzorgt boekingen voor muzikanten en artiesten
Maybelline verzorgt boekingen voor muzikanten en artiesten Artiestvooru.nl

10 jaar Artiestvooru in Wijk bij Duurstede

8 mei 2019 om 11:10 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Ze is bekend als zangeres, onder andere bij het duo Agua Azul en verzorgt regelmatig ook optredens in onze stad, de Wijkse Maybelline Broekhiijsen. Wat niet iedereen weet is dat zij daarnaast al 10 jaar lang een artiestenbureau leidt. Ze vertelt hoe het allemaal begon en over het succes.

Ali van Vemde

Een eigen artiestenbureau beginnen, dat is een hele stap. Zo niet voor Maybelline. Ze vertelt: "De pianist die mij in 2009 begeleidde wilde graag meer solo-optredens. Spontaan zei ik tegen hem: dan begin ik toch gewoon een artiestenbureau voor pianisten. Ik deel ze onder in provincies en jij komt als enige in Utrecht. Dan zal het wel lukken om opdrachten binnen te krijgen. En dat lukte! Al snel stonden er 25 pianisten op de website."

WEBSITE Haar zoon Yoran bouwde en ontwierp de website en zorgt ervoor dat deze voldoet aan de eisen van deze tijd. "Het is een heldere en duidelijke website, die ook geschikt is voor mobiel en tablet," vertelt Maybelline. Yoran woont in Berlijn en is daar vorig jaar een online artiestenbureau begonnen die zich richt op de Duitse markt, artistenfuerdich.de. Maybelline kreeg de smaak te pakken en al snel werd de website uitgebreid met troubadours, accordeonisten en one-man bands. Muzikanten melden zich nu zelf aan. Bijna 200 profielen staan inmiddels op de site en dit aantal groeit nog wekelijks. Ook harpisten, gitaristen, duo's, bands en dj's zijn er te vinden en sinds enige tijd de categorie Shows & Acts. Van luchtacrobaat tot sneltekenaar, van paaldanseres tot steeldrumspeler. Populair zijn de troubadours, van allround tot Middeleeuwse, Ierse, Franse, Italiaanse, Jaren '60, Latin en Spaanse.

UITVAARTBEURS Samen met de Wijkse fotograaf Rob Haak organiseerde Maybelline twee maal een uitvaartbeurs. "Wij hebben een speciaal gedeelte op onze site voor uitvaarten met passende muziek, zoals een strijkkwartet en fluittisten en uitvaartfotograaf Rob Haak.

FIJNE CONTACTEN Maybelline maakt muzikanten graag blij met een optreden. "Ik vind het contact met de muzikanten ook leuk en ga als het even kan zelf naar ze luisteren. Vaak kom ik allerlei goede muziekgroepen of acts tegen op concerten of festivals en die nodig ik dan uit. Ook als muzikanten of artiesten vragen of ze op de website mogen, wil ik ze eerst horen."Ook de artiesten zijn blij met artiestvooru.nl. "Regelmatig hoor ik: het ruikt lekker in jouw stal."

Met haar duo Agua Azul treedt Maybelline graag op in zorginstellingen. Het is druk, want de boekingen stromen binnen. "Dat is niet altijd zo geweest," vertelt ze, "maar ik ben er erg blij mee." Zolang het kan gaat ze door met haar optredens en haar artiestenbureau. "Het ondernemen zit ons in het bloed. We zitten allemaal in de creatieve beroepen. Onze zoon Yoran heeft zijn eigen artiestenbureau en verzorgt ook zelf acts. Als ik stop neemt hij mijn artiestenbureau over. En onze dochter Mayera is succesvol met portretfotografie."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie