De Singelloop
De Singelloop Ali van Vemde

72ste Singelloop Wijk bij Duurstede

22 april 2019 om 15:03 lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE Een vaste traditie op Koningsdag is de Singelloop. Voor de 72ste keer gaat dit evenement van start. Het is een loop voor recreanten, wedstrijdatleten, mannen, vrouwen, jongeren en ouderen.

De route loopt over de Singels en de Lekdijk, langs het kasteelbos en voert onder de molen door. Er worden één, twee of vier rondes gelopen. Per ronde moet je 2 x tegen de dijk op klimmen en er is een korte en lange afdaling naar de Korte Singel. Ook dit jaar is Henk Borgmeijer weer de speaker. Hij is één van de beste speakers in Nederland en voor veel hardlopers misschien wel dé reden om mee te lopen. Dit jaar wordt ook aan het milieu gedacht en daarom zal gebruik worden gemaakt van kartonnen bekertjes en in plaats van plastic flesjes met water en sportdrank wordt lokaal geteeld fruit van kwekerij Nell uitgereikt.

PROGRAMMA Om 11.30 uur start de 500 m Klarenbeek Kids-Run (tot en met 7 jaar) bij de Veldpoortbrug. Ouders mogen met de kinderen meelopen om ze te steunen en aan te moedigen.

De overige afstanden starten om 12.00 uur. De 2,2 km Aegir Marine jeugd-run (tot en met 12 jaar) start bij de Veldpoortbrug.

De 5 km Vernooy bestratings-run start onder de molen. De 10 km Jacomij Electronics run start onderaan de kruising Lekdijk en Lange Singel.

De finish is voor alle afstanden op de Singel, tussen de Hoogstraat en de Veldpoortbrug. De prijsuitreiking wordt gehouden bij de finish omstreeks 13.15 uur.

Na-inschrijving kan op 27 april van van 9.15 tot 11.15 uur in de gymzaal aan het Walplantsoen 10. Hier liggen ook de startnummers van de voorinschrijvingen klaar tot uiterlijk 11.00 uur.

Voorinschrijving kan tot uiterlijk 25 april, 24.00 uur via de website oranjecomitewbd

advertentie
advertentie